Sport

Komentari 82

I ime zbog Novaka: Malena Kineskinja (7) kojoj je Đoković poklonio reket zove se - Ivanka

I ime zbog Novaka: Malena Kineskinja (7) kojoj je Đoković poklonio reket zove se - Ivanka

Ivanka je oduševljena. Razgovarali smo telefonom i pitala me: "Što se dogodilo, je li ovo pravi reket?" Ja sam za to vrijeme šetala psa s petogodišnjim sinom, rekla je Ivankina majka

Kada je osvojio Roland Garros, Novak Đoković možda i nije bio najsretniji čovjek na Philippe Chatrieru. Kako? Reket s kojim je osvojio tada 19. Grand Slam dao je meksičkom dječaku i učinio ga vjerojatno najsretnijim na svijetu.

POGLEDAJTE VIDEO:

U nedjelju, kada se s 20. Grand Slam naslovom izjednačio s Federerom i Nadalom, Đoković je učinio isto. Ovaj put njegov šampionski reket završio je u rukama kineske djevojčice koja je bila u prvim redovima tribina s transparentom na koji prvi tenisač svijeta nije ostao imun, a na kojem je pisalo: "Broj 1, nevjerojatan, pobjedonosan, ambiciozan, atraktivan, ljubljen". Naravno, na engleskom jeziku s prvim slovima Novakova imena.

A ta mala Kineskinja, koja je zaplakala od sreće u očevom zagrljaju, zove se ni više ni manje, već - Ivanka Li! I ima sedam godina.

- Ivanka je oduševljena. Razgovarali smo telefonom i pitala me: "Što se dogodilo, je li ovo pravi reket?" Ja sam za to vrijeme šetala psa s petogodišnjim sinom jer zbog godina nije mogao ući na tribine. Voljela bih da smo svi bili zajedno - rekla je Ivankina majka za britanski Telegraph.

- Igra tenis i zaista puno radi. Poboljšala se prilično u posljednja tri mjeseca. To je bio prvi put da je moja kći bila na finalu Wimbledona. Voljela bih da joj reket donese sreću kako bi ona jednog dana mogla biti na Wimbledonu. Ona apsolutno voli tenis, gleda svaki meč sa mnom.

I ona je osmislila gotovo cijeli sadržaj transparenta.

- Ona je smislila sve riječi, osim posljednje. Željela je da posljednja riječ bude kralj ili divan, ali ja sam htjela da bude nešto smiješno. Obožavamo Novaka zaista i sada ga je prvi puta vidjela uživo. On radi naporno, on je sve što želite da jedan tenisač bude. Toliko je dobar i ponizan.

Najčitaniji članci