Obavijesti

Sport

Komentari 14

I Jovanović je dioničar Splita: Želim pomoći bar simbolično

I Jovanović je dioničar Splita: Želim pomoći bar simbolično
4

Ovdje sam da bar simbolično pomognem da ovaj klub ponovno bude na tragu onoga što je nekada bio, najbolji košarkaški klub u Europi u 20. stoljeću, kaže ministar

VIDEO

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović postao je dioničar Košarkaškog kluba Split. Simboličnom kupnjom jedne dionice dao je podršku procesu preoblikovanja, te najavio kako će njegovo ministarstvo i dalje pomagati sport u cijelosti. 

- Bio sam ovdje prije tri mjeseca kada je bilo jako puno problema. Sada sam opet ovdje da barem simbolično pomognem da ovaj klub ponovno bude na tragu onoga što je nekada bio, najbolji košarkaški klub u Europi u 20. stoljeću - kazao je Jovanović i dodao kako dio zasluga za njegovo pojavljivanje ima i njegov sugrađanin, nekadašnji košarkaš Splita Aramis Naglić. 

- Bili smo suigrači, no ja nisam bio tako dobar kao on da postanem vrhunski košarkaš. Pozivam sve građane Splita i sve ljubitelje košarke da se uključe u ovaj proces jer je ovo mali korak za svakog građanina Splita, a veliki za ovaj klub.

Ministar je iskoristio prigodu i osvrnuo se na posljednja događanja. Tako je rekao, kako bi Hrvatska mogla biti jedan od organizatora EP-a 2020. godine, te kako je Poljud najbolja opcija.

- Mislim da bi bili uspješni organizatori tog prvenstva, a što se tiče infrastrukture, nisam skroz upoznat sa situacijom, ali mi se čini kako bi Poljud bilo najlakše pripremiti da se na njemu odigra to nogometno prvenstvo – kazao je Jovanović i dodao kako je gradnja Spaladium arene bio veliki promašaj. 

O packama koje je Hrvatskom nogometu udijelio Platini kazao je kako je i on sam upozoravao na isto. 

- Slažem se da je naše prvenstvo na rubu regularnosti. Kad sam ja to rekao na početku mandata, napali su me bivši čelnici HNS-a da se miješam u sport i da će se zbog toga žaliti Uefi. Sad kad su dobili jednaku poruku od Platinija kod obilježavanja 100. rođendana HNS-a, onda je to u redu. Platinijeva poruka bila je upućena i HNS-u i politici i mi ćemo učiniti sve da riješimo problem neregularnosti i huligana, jer se radi o šačici nenavijača koji teroriziraju sve ljubitelje sporta u Hrvatskoj. Hajduk i Rijeka pokazuju da navijači dolaze na stadione, da mogu uživati u nogometu, a Zakon o sportu i sportska inspekcija im mogu i moraju u tome pomoći. 

Ministar je kazao i kako i dalje stoji pri svojoj izjavi da želi 'isušiti močvaru'. 

- Ušao sam u ovaj resor spreman napraviti sve što je potrebno da sport bude na ponos svih nas, da bude poticaj za mlade. I da bi u tome uspjeli, moramo se riješiti svih ljudi koji sport koriste za nečasne radnje i bogaćenje. Ja sam to rekao jasno i glasno, nadajući se da to mogu napraviti što prije, no nisam imao sve u svojim rukama, morali smo prilagoditi neke zakone, morali su se zaposliti inspektori... Nisam posustao, samo su prepreke bile tolike da je trebalo puno vremena da se može krenuti u isušivanje močvare. To je bila poruka iza koje i danas stojim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki