Obavijesti

Sport

Komentari 50

I ona ima 15 godina? Čudesno je okrenula Krajanovu curu...

I ona ima 15 godina? Čudesno je okrenula Krajanovu curu...
1

Mlada Amerikanka pobijedila je Polonu Hercog 3-6, 7-6, 7-5 nakon čudesnog preokreta i prošla u osminu finala Wimbledona. Od apsolutne anonimke postala je zvijezda u usponu. I to sa 15 godina!

VIDEO

Imaš 15 godina. Igraš prvi Grand Slam turnir u životu i gubiš 3-6 i 3-5 uz meč loptu protiv iskusne Polone Hercog. 'Ma nema šanse, puknut će pod pritiskom', rekli bi neki. I što ti napraviš? Spasiš meč loptu, oduzmeš servis protivnici, osvojiš set, a onda u trećem setu nakon drame dođeš i do pobjede.

Nevjerojatna priča i još nevjerojatnija Cori Gauff (313. na svijetu) koja opravdala titulu najveće senzacije ovogodišnjeg Wimbledona. Mlada Amerikanka pobijedila je Polonu Hercog 3-6, 7-6, 7-5 nakon čudesnog preokreta i prošla u osminu finala najvažnijeg turnira u tenisu. Osvojila je prije godinu dana juniorski Roland Garros i za nju su prije ovog turnira čuli samo najzagriženiji fanovi, a onda se ona pobrinula da čuju za nju baš svi.

Wimbledon

Pojavila se niotkuda, iz bunara, pokazala kakvo se to tenisko čudo rađa u Americi. Neodoljivo podsjeća po igri i stavu na terenu na neponovljivu Serenu Williams, a upravo je njezinu sestru Venus pobijedila u prvom kolu. Sjajan forhend, odličan servis i neustrašivost. E to je ono što dijeli sjajne tenisačice od dobrih.

U drugom kolu srušila je Ribarykovu i najavila da ona nije još sve rekla. Protiv Hercog je gubila 3-6 i 3-5, Slovenka je skroz dominirala, a onda je čudo iz Amerike pokazalo tu neustrašivost. Prvo je spasila meč loptu, pa napravila 'break' i osvojila set. U trećem setu gledali smo još veću dramu gdje su svi prisutni, osim Krajana, navijali za Cori. Pritisnula je Slovenku, a onda stigla i do pobjede u 12. gemu za apsolutni delirij na centralnom terenu. Novo tenisko čudo imao je privilegiju gledati izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan u službi trenera Polone Hercog koji nije ni sam mogao vjerovati što je sve Cori pogađala.

Wimbledon

To samo mogu nevjerojatno mentalno jake osobe napraviti. Ali, hej, ona ima samo 15 godina! Za usporedbu, Hercog je prvi profesionalni meč odigrala 2007. godine, a tada je Gauff imala tri godine...

Ako ovako igra, ne možemo ni zamisliti kako će to biti za par godina. Naravno, mora sve ići svojim tokom. Kako njezin igrački razvoj, tako i razvijanje mentalne snage. Ako nastavi se razvijati na pravi način, mogli bi u narednim godinama gledati dominaciju nove Serene Williams. No njezino ime je ovaj put Cori Gauff.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija