Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

I u bazenu i u moru Čolak ruši rekorde: Bilo je i malo treme...

BRONCA I SREBRO Na svojem prvom Svjetskom prvenstvu u dubinskom ronjenju na Cipru naš rekorder Goran Čolak zasad je osvojio dvije medalje. Sjajan početak...

Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
2 komentara

Nakon fantastične karijere u ronjenju na dah u bazenima, gdje je svjetski rekorder, Goran Čolak prvi put se okušao u dubinskom ronjenju u moru. Početak je više nego obećavajući, nakon dvije discipline ima srebro i broncu.

U ponedjeljak je na SP-u na Cipru u ronjenju na dah bez peraja zaronio 71 metar i srušio nacionalni rekord Tome Vrdoljaka za 11 metara, što mu je bilo dovoljno za broncu. U srijedu je u ronjenju s perajama otišao na 108 m dubine i za metar “skinuo” rekord Veljana Zankija. U toj je disciplini završio na diobi drugog mjesta i osvojio srebro.

- Nakon dobrog početka u ronjenju bez peraja, ovaj put osvojio sam srebro s novim državnim rekordom, što dosta obećava jer mi je ovo prvo dubinsko natjecanje uopće, pa najbolje rezultate očekujem 2017. - rekao je Čolak, kojeg sutra očekuje posljednja disciplina na SP-u na Cipru, ronjenje bez peraja uz povlačenje po užetu.

Ipak, najviše je ponosan na srebro u dubinskom ronjenju s perajama.

- To je kraljevska disciplina ronjenja na dah, najprestižnija. Nju sam najviše trenirao ovog ljeta i od nje sam najviše očekivao. Bio sam malo nervozan, vremenski uvjeti bili su malo lošiji, ali sve je prošlo OK, mislim da je bilo više nego uspješno - rekao je Čolak.

Naši partneri pišu
Message