Obavijesti

Sport

Komentari 27

Ibrahimović opleo po Amerima: Ova liga vam je potpuno sra***

Ibrahimović opleo po Amerima: Ova liga vam je potpuno sra***
1

Zlatan Ibrahimović je najplaćeniji igrač MLS-a, a samo ove godine će zaraditi 7,2 milijuna dolara. To ga nije spriječilo da iskritizira sustav natjecanja u kojemu prvak može biti bilo koja momčad koja izbori playoff

VIDEO

Posljednjih godinu i pol dana svoj nogometni kruh zarađuje u Sjedinjenim Američkim Državama, ali Zlatana Ibrahimovića to ne sprječava da kaže što misli o tamošnjem nogometnu. Točnije, o sustavu natjecanja.

Američki nogomet podijeljen je na dvije konferencije - Zapadnu i Istočnu. Najbolja momčad iz svake od konferencija plasira se direktno u četvrtfinale, dok se preostalih šest najboljih idu u osminu finala. Tada kreće nokaut faza, što znači da čak iako je jedna momčad bila najbolja tijekom osam mjeseci u prvenstvu, može ostati bez naslova ako odradi lošije posljednju fazu koja se igra u studenom.

- Ovakav sustav natjecanja je potpuno sra*** - rekao je Ibra otvoreno pred kamerama pa je krenuo objašnjavati:

- Kako možete razviti mentalitet pobjednika ako je potrebno samo osigurati mjesto u doigravanju? Jako je teško... Samo trebate izboriti playoff i to je to. 

Gdje vam je pobjednički mentalitet?

- Rezultati trebaju biti važni u svakoj utakmici, ali ovdje, možete biti prvaci čak i ako zauzmete sedmo mjesto, a potom u doigravanju pobjeđujete. Psihologija pobjednika mora postojati svaki dan, onako kako trenirate, tako ćete i igrati - rekao je Ibrahimović.

Ibrahimović igra u Los Angels Galaxyju koji nakon 23 odigrana kola drži peto mjesto Zapadne konferencije i ima 15 bodova manje od vodećeg Los Angelesa. Na kraju ta bodovna prednost Los Angelesu neće značiti ništa, jer ako Galaxy odradi odlično nokaut fazu, bez problema može biti prvak.

Ibra je najplaćeniji u SAD-u

Inače, švedski napadač je u 2019. godini najplaćeniji igrač američke lige sa dogovorenom plaćom od 7,2 milijuna dolara, što je i rekord MLS-a. Prethodne dvije godine najplaćeniji igrač u prvenstvu bio je Sebastian Giovinco sa 7,1 milijun dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka