Obavijesti

Sport

Komentari 61

Ibričić se vraća u Hajduk, a na klupu stiže Slovenac Pušnik?

Ibričić se vraća u Hajduk, a na klupu stiže Slovenac Pušnik?
1

Mario Branco i Jiri Plišek gotovo su sigurno sportski direktor i šef škole. Senijad Ibričić je već u Splitu. Prvi put u 105 godina kluba sve tri ključne funkcije u Hajduku mogli bi popuniti stranci

VIDEO

U četvrtak bi na Poljudu trebala biti formirana stručna piramida Hajduka. Na elektronskoj sjednici članovi Nadzornog odbora trebali bi potvrditi kandidate za mjesto sportskog direktora, trenera i šefa omladinske škole, a lako bi se mogao dogoditi presedan, da prvi put u 105 godina dugoj povijesti sve tri ključne funkcije struke Hajduka popune stranci.

Tijekom srijede, predsjednik Hajduka Ivan Kos obavljao je u Splitu završne pregovore s  kandidatima za mjesto sportskog direktora, trenera i šefa omladinske škole Hajduka.

I dok imena Portugalca Marija Blanca i Čeha Jiria Plišeka pred Nadzorni odbor dolaze kao glavni favoriti, te su gotovo siguran izbor, koplja se i dalje lome oko trenera. 

Samo čudo može Damira Burića  zadržati na klupi Hajduka, a trebalo bi ga naslijediti netko iz trolista  Nenad  Bjelica, Željko Kopić ili Marijan Pušnik. Kontaktiran je i Zvonimir  Soldo, no Kopić je bio prvi izbor, iako se plaši reakcije publike i rasprodaje glavnih igrača. 

Bjelica nema podršku članova NO, pa je lako moguće  da na koncu Slovenac Pušnik postane novi trener Hajduka. Iako bi u tom  slučaju  sva tri glavna čovjeka struke bili stranci, olakotna okolnost je da i Pušnik i Plišek razumiju i govore hrvatski.

Pušnik  je  osim  slovenskih  klubova radio i u Austriji, Iranu i Japanu, a zadnji  posao bio mu je u ljubljanskoj Olimpiji, dok je Plišek uz ostale klubove radio i u Željezničaru, odakle je Edina Džeku odveo u Teplice. 

Nije nemoguće da u narednoj sezoni i kapetan Hajduka bude stranac, Senijad Ibričić odlučan je u namjeri da karijeru zaključi u Splitu u kojem gradi obiteljsku kuću, a vjeruje i da s 30 godina i bogatim iskustvom još može pomoći Hajduku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti