Obavijesti

Sport

Komentari 81

Barakude ostale bez medalje na SP-u: I grčka obrana nas uništila

Barakude ostale bez medalje na SP-u: I grčka obrana nas uništila
18

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je protiv Grčke 9-7 u borbi za broncu na SP-u u Mađarskoj čime je stao naš niz od sedam uzastopnih medalja na SP-ima. Grčki golman Tzortzatos imao je čak 18 obrana

Hrvatski vaterpolisti ostali su bez medalje na Svjetskom prvenstvu koje ove nedjelje završava u Budimpešti. U dvoboju za treće mjesto Grčka je bila bolja te je slavila 9-7 (1-0, 4-3, 3-2, 1-2).

Hrvatska je time prekinula niz svjetskih prvenstava na kojima je osvajala medalju. Sve je počelo 2007. godine u Melbourneu kada je osvojena zlatna medalja, a osim toga pa sve do Budimpešte hrvatski su vaterpolisti još osvajali jedno zlato, jedno srebro i četiri bronce. Ali, ovaj put prvenstvo je došlo do kraja bez hrvatskog odličja.

Iznimno tvrda bila je prva četvrtina u kojoj su dominirala oba vratara, kao i obrane. Napadi su se silno mučili kako bi došli do pozicija za udarac, a nakon uvodnih osam minuta samo je jedna lopta završila u mreži. Za 1-0 Grka zabio je Kakaris.

Budimpešta: Utakmica za treće mjesto  između Hrvatske i Grčke

Isti igrač je u drugoj dionici povećao na 2-0, a bila je to samo najava niza grčkih pogodaka jer su Grci poveli 4-0, što je prilično usmjerilo utakmicu do kraja. Hrvatska je, naime, prvi pogodak postigla nakon više od 12 minute igre. Bukić je tada, s igračem više, zabio za 1-4.

Tucak: Nisu nam svirali tri čista peterca protiv Španjolaca! E, pa nećemo biti pokusni kunići
Tucak: Nisu nam svirali tri čista peterca protiv Španjolaca! E, pa nećemo biti pokusni kunići

No, Hrvatska se vremenom budila, pogotovo u napadačkom smislu. Žuvela je naknadno zabio za 3-5, a Bukić je početkom treće četvrtine postigao pogodak za približavanje na tek gol zaostatka (4-5). Međutim, opet je potom uslijedio novi niz grčkih pogodaka.

Kakaris, Argyropoulos i Vlachopoulos su postizali golove za novi bijeg na velikih 8-4 Grčke.

Budimpešta: Utakmica za treće mjesto  između Hrvatske i Grčke

Premda je cijelu utakmicu Hrvatska imala strašne probleme u situacijama s igračem više (samo pet golova iz 17 pokušaja), opet je do kraja bila u određenom rezultatskom kontaktu s Grcima. Pogotovo nakon što je Marinić Kragić početkom zadnje dionice smanjio na 6-8. Imala je potom Hrvatska brojne, lijepe šanse doći na minus od jednog gola, ali sve je ostalo neiskorišteno.

Budimpešta: Utakmica za treće mjesto  između Hrvatske i Grčke

Utakmica je odlučena, pak, dvije minute prije kraja kada je Genidounias zabio za 9-6. Grčka je time ponovila SP 2015. godine kada je također osvojila broncu.

Dva pogotka za Hrvatsku je dao Bukić, a po jedan Fatović, Marinić Kragić, Harkov, Vrlić i Žuvela. Kod Grka najbolji je strijelac bio Kakaris s tri pogotka.

Budimpešta: Utakmica za treće mjesto  između Hrvatske i Grčke

Podsjetimo kako će od 20 sati utakmicu za zlatnu medalju odigrati talijanski i španjolski vaterpolisti.

Grci? Ma neka danas bude slavljenička Tzortza za Hrvate!
Grci? Ma neka danas bude slavljenička Tzortza za Hrvate!

Hrvatska - Grčka 7-9 (0-1, 3-4, 2-3, 2-1)

HRVATSKA: Bijač, Popadić; Burić, Fatović 1, Krapić, Lazić, Bukić 2, Vukičević, Žuvela 1, Marinić Kragić 1, Vrlić 1, Bašić, Harkov 1

GRČKA: Zerdevas, Tzortzatos; Genidounias 1, Skoumpakis 1, Karogeropoulos, Fountoulis 1, Dervisis, Argyropoulos 2, Gouvis, Kakaris 3, Nikolaidis, Vlachopoulos 1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
UTAKMICA ZA BRONCU 14.30 , BUDIMPEŠTA
Hrvatska
Bukić, Fatović 2, Žuvela, Harkov, Marinić Kragić
7 : 9
Grčka
Kakaris 3, Skoumpakis, Argyropoulos 2, Fountoulis, Vlachopolous Genidonious
Sortiranje događaja
KRAJ UTAKMICE

Kraj u Budimpešti. Šteta, Hrvatska nije došla do osme medalje na SP-ima. Grčka obrana ugušila je naše napade, Bijač nas nije mogao vječno držati na životu i ishod je, na kraju krajeva, realan.

32'

Bukić je zabio, ali sada je već kasno. Priča je završena.

31'

Grci su zabili u važnom trenutku. Bronca je sada jako, jako daleko. Imamo još manje od dvije minute. Čini se da je gotovo...

27'

Suci, pa u što vi gledate? Čisti prekršaj nad Vrlićem nisu sudili. Opet smo se obranili i imamo još jean napad za -1.

25'

Idemoooo, tako se otvara zadnja četvrtina. Golom! Marinić Kragić zabio je izvana. Odličan gol.

Komentari 81