Obavijesti

Sport

Komentari 166

'Sveti' Ante Erceg zabio dva i odveo Hajduk u play-off EL-a!

'Sveti' Ante Erceg zabio dva i odveo Hajduk u play-off EL-a!
14

Nogometaši Hajduka pobijedili su Brøndby 2-0 u uzvratu trećeg pretkola Europske lige izborili četvrti plasman u posljednju fazu kvalifikacija za fazu po skupinama toga natjecanja...

VIDEO

Hajduk će četvrtu sezonu zaredom igrati u četvrtom pretkolu Europske lige! Splićani su u čudesnoj atmosferi pred 30.204 gledatelja svladali Brøndby 2-0 i jednakim ukupnim rezultatom, nakon remija bez golova u prvoj utakmici, došli na korak od ulaska u fazu po skupinama ovoga natjecanja.

Vidjelo se od početka da Hajdukova igra ima glavu i rep i da "bili" mogu izbaciti danskog predstavnika. Već je u četvrtoj minuti Zvonimir Kožulj mogao dovesti domaćina u vodstvo kad je potegao iz velike daljine, ali nije pogodio okvir. Baš je on bio najistaknutija figura Splićana u prvom poluvremenu, a zaigrao je zbog viroze Josipa Radoševića.

Najveću šansu u prvom dijelu Hajduk je imao u 16. minuti kad je dva odlična šuta obranio Rønnow, prvo Vlašića, a potom Kožulja. Zvonimir je imao još dvije prilike do kraja prvog dijela, u 39. minuti iz blizine, potom i iz slobodnjaka u nadoknadi, ali nikako nije mogao naciljati gol.

Stajala je "nula" na semaforu sve do 59. minute, a onda je Poljud - proključao. Čovjek koji je prošli tjedan produžio ugovor s Hajdukom Ante Erceg bio je zaslužan za to, pogodio je prvo na savršeno dodavanje Hysena Memolle, a četiri minute potom i nakon što je Savvas pogodio stativu, a Barry ga ovaj put pronašao nečuvanog pred golom za blitz-krieg i 2-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potpuno je to izbacilo iz ritma Brøndby koji je u nekoliko navrata bio blizu Stipici, ali nije imao izrazitu šansu. Bijeli su jednostavno bili bolji protivnik u svim aspektima igre i zasluženo prolaze u sljedeću rundu. Nadamo se, i u skupine Europske lige drugi put nakon 2010. Ždrijeb je u petak u 13 sati, a Splićani neće biti nositelji.

Ovacije za vatrogasce i vaterpoliste

Odlično raspoloženje vladalo je Poljudom. Uoči utakmice prvo su vatrogasci pod Torcidinim sjeverom razvili transparent "Samo se zvijezde ugasit ne mogu. Hvala, vaši vatrogasci" kao zahvalu Hajdukovim navijačima za pomoć pri gašenju nedavnog požara na širem splitskom području, a pljesak su dobili i naši zlatni vaterpolisti koji su izašli na travnjak u Hajdukovim dresovima s brojem 2017.

HNK Hajduk - Brondby HNK Hajduk - Brondby
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac