Obavijesti

Sport

Komentari 99

Idemo po 'salataru': Marin Čilić odveo nas u finale Davis kupa!

Idemo po 'salataru': Marin Čilić odveo nas u finale Davis kupa!
1

Marin Čilić pobijedio je Richarda Gasqueta 6-3, 6-2, 7-5 i osigurao Hrvatskoj treći, pobjedonosni bod protiv Francuske. Drugi put zaigrat ćemo u meču za "salataru"

VIDEO

Hrvatska teniska reprezentacija po drugi put u svojoj povijesti borit će se za naslov pobjednika Davis Cupa, a treći bod i plasman u finale našoj je reprezentaciji donio Marin Čilić koji je u prvom nedjeljnom pojedinačnom dvoboju u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića svladao Richarda Gasqueta 6-3, 6-2, 7-5 nakon dva sata i 14 minuta borbe.

Iako je Čilić u najavi dvoboja tvrdio da ovo neće biti jednostran meč, njegova su se predviđanja samo djelomično ostvarila. Osim na početku dvoboja, kad je ispustio početnih 2-0 i dopustio Gasquetu da vrati 'break' zaostatka, a isto ponovio i u trećem setu, najbolji hrvatski tenisač je u većem dijelu dvoboja bio izrazito nadmoćan.

U osmom gemu prvog seta Čilić je došao do drugog 'breaka' i u sljedećoj igri ga pretvorio u set, spasivši pritom 30-40. Osvajanje prvog seta i oko 7000 navijača u gotovo popunjenoj dvorani Krešimira Ćosića, napunili su Marina Čilića energijom koja je prštala iz gotovo svakog njegovog udarca. Gasquet se s Čilićem u ovakvom izdanju teško nosio. U drugom setu je Francuz dvaput gubio servis, u trećem i petom gemu, što je hrvatskom 'broju 1' donijelo vodstvo od 2-0 u setovima nakon samo 77 minuta igre.

Čilić je na početku trećeg seta po peti put slomio Gasquetov servis i  poveo 2-0. Iako se situacija činila bezizlaznom, a njegov suparnik djelovao vrlo koncentriran i inspiriran, 17. tenisač svijeta nije se predao. Vratio je 'break' zaostatka i nizom od tri gema prvi put u meču poveo. Ipak, nakon dva sata i osam minuta igre Čilić je iskoristio nekoliko Gasquetovih pogrešaka za šesti 'break' u dvoboju, koji mu je donio servis za finale Davis Cupa.

Do meč-lopte je stigao nakon dva sata i 13 minuta, kad je Gasquet drugi servis poslao u mrežu. To je bila jedina prilika koja mu je bila potrebna. Odigrao je servis-volej prvi put u meču i pogodio za drugo hrvatsko finale, uz ovacije s tribina zadarske dvorane i erupciju slavlja momčadi koja je kao junaka pobjede nad Francuzima iznjedrila 27-godišnjeg vođu današnje generacije hrvatske reprezentacije.

Hrvatska će u finalu, koje je na rasporedu od 25. do 27. studenoga, igrati protiv Argentine koja je u Glasgowu dobila Veliku Britaniju 3-2. Bit ćemo domaćini u tom ogledu.

HRVATSKA - FRANCUSKA 3-2

  • Borna Ćorić - Richard Gasquet 2-6, 6-7(5), 1-6
  • Marin Čilić - Lucas Pouille 6-1, 7-6(4), 2-6, 6-2
  • Marin Čilić/Ivan Dodig - Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut 7-6(6), 5-7, 7-6(6), 6-3
  • Marin Čilić - Richard Gasquet 6-3, 6-2, 7-5
  • Marin Draganja - Lucas Pouille 4-6, 4-6
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling