Obavijesti

Sport

Komentari 51

Zubčić pogriješio pred sam kraj 2. laufa i ostao bez postolja

Zubčić pogriješio pred sam kraj 2. laufa i ostao bez postolja
2

Filip Zubčić završio je sedmi na veleslalomu u Adelbodenu. Najbolji hrvatski skijaš je protekla tri puta na ovoj stazi bio drugi, no sada je ostao kratak zbog greške pred sam kraj utrke. Ponovno je slavio Odermatt

 Filip Zubčić, najbolji hrvatski skijaš, osvojio je sedmo mjesto na veleslalomu Svjetskog kupa koji se vozio u švicarskom Adelbodenu.

Snježni kaos na Sljemenu: FIS otkazao utrku nakon nastupa 19 skijaša. Staza ipak nije izdržala
Snježni kaos na Sljemenu: FIS otkazao utrku nakon nastupa 19 skijaša. Staza ipak nije izdržala

Imao je Zubčić sjajnu priliku još se jednom popeti na postolje u Adelbodenu jer je nakon prve vožnje bio odličan treći. Velikim dijelom druge vožnje također je sjajno 'krotio' tešku adelbodensku stazu, ali je u donjem dijelu dva puta grubo pogriješio te je na kraju zauzeo sedmo mjesto.

FIS Alpine Ski World Cup Slalom

Fantastična atmosfera u Adelbodenu kulminirala je na samom kraju utrke jer je pobijedio veliki domaći adut Marco Odermatt, ove sezone najbolji skijaš Svjetskog kupa. Prvo mjesto nakon prve vožnje zaokružio je i konačnim slavljem te je na kraju za 48 stotinki nadmašio drugoplasiranog Austrijanca Manuela Fellera. Treće mjesto osvojio je Francuz Alexis Pinturault.

Zubčić na svojoj stazi: Samo da opet ne otkažu utrku ovi iz FIS-a
Zubčić na svojoj stazi: Samo da opet ne otkažu utrku ovi iz FIS-a

Uvjerljivo najbolji veleslalomaš sezone je, dakle, Odermatt koji ima 480 bodova. Drugi je Feller s 261 bodom, dok je treći Kristoffersen s 253 boda. Zubčić se nalazi na desetom mjestu sa 116 bodova.

FIS Alpine Ski World Cup Men

I u ukupnom redoslijedu je Odermatt dodatno povećao prednost. Ima 845 bodova, dok su mu najbliža pratnja Norvežanin Kilde sa 469 i Austrijanac Mayer sa 447 bodova. Zubčić se u ukupnom redoslijedu nalazi na 12. mjestu i ima 198 bodova.

U Adelbodenu će tijekom nedjelje na scenu najbolji slalomaši.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Druga vožnja (veleslalom) 13.30 , Adelboden, Švicarska
Sortiranje događaja
ODERMATT SLAVIO

Odermattt. Kakva vožnja, puna uspona i padova, no Švicarac dolazi do četvrte (od pet utrka) ovosezonske pobjede u veleslalomu, a također je i vodeći u ukupnom poretku. 

FELLER I DALJE NA VRHU

Koliko je bila dobra ona vožnja Fellera, vidimo tek sada kada se spušta Pinturault koji nije uspio skinuti Austrijanca. Kasnio je 0,06.

ŠTETA

Idemoo, FIlipeee! Ovo je jedna od njegovih najdražih staza. Zubčić je startao sa 0,67 sekundi prednosti nad Fellerom, na drugom je prolazu izgubio tek 0,08 sekundi. FIno ide Zubčić, idemo legendo. Ostalo je još 11 sekudni, a sad a je sve izgubio i neeeeee. Pogodio je vrata Zubčić i zakasnio 1,46 za Fellerom. Šteta. Zauzeo je peto mjesto, u najgorem slučaju je sedmi.

FELLER OSTAJE VODEĆI

Uh, dobro je išao svjetski prvak Faivre, no u drugom dijelu staze se okliznuo i izgubio svu prednost. Feller ostaje vodeći!

FELLEROVA VOŽNJA ZA PAMĆENJE

A sada je na redu ono najbolje od najboljeg. Manuel Feller krenuo je s 0,21 sekundi prednosti nad Murisierom, fantastično je odvozio do drugog prolaza, imao čak i najbolje vrijeme drugog prolaza te povećao na 0,88 sekudni prednost, a kasnije je povećao i preko sekunde. Da, bilo je očito. Fantastična vožnja Manuela Fellera. Završio je s čak 1,29 sekundi prednosti nad Murisierom. 2:34.93 je vrijeme koje sljedeći natjecatelji moraju pobijediti, među njima i Filip Zubčić.

Komentari 51