Sport

Komentari 36

'Idemooo Perišić, dai me pivo!' Ikona Owomoyela navija za Hrvatsku u dresu Joea Šimunića

'Idemooo Perišić, dai me pivo!' Ikona Owomoyela navija za Hrvatsku u dresu Joea Šimunića

Patrick Owomoyela u hrvatskom dresu prati Vatrene na Euru 2020, i to u onom Joea Šimunića, godinama nakon što je završio karijeru. Uz molbu za pivo... Ima li što jače od ovoga?

U sportu, kao i životu, postoje oni nevjerojatni trenuci kada zastaneš, povežeš nekoliko kockica pa se staneš smijati osmijehom od uha do uha kao odvaljen.

POGLEDAJTE VIDEO: Vatreni golovi Škotima (animacija)

Kao kada je Patrick Owomoyela objavio fotografiju u dresu Vatrenih, a onda i drugu kako slavi gol Perišića.

Jer ne samo da je nekadašnji reprezentativac Njemačke podržao Hrvatsku nogometnu reprezentaciju nego je, onako ikonski, stavio opis:

- Ajmooo, dai me pivo!

Malo bolji pogled na fotografiju sugerira da Owomoyela na sebi nosi dres sa Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj, a broj 3 otkriva sve - ovo ne može biti nijedan drugi dres do li onog Joea Šimunića!

Dakle, Patrick Owomoyela u dresu Josipa Šimunića prati nastupe Hrvatske reprezentacije na Euru 2020, godinama nakon što je završio profesionalnu karijeru i još par više od one reprezentativne. Uz molbu za pivo, pa ekstatičnu proslavu Perišićevog gola... Jel' može jače od ovoga?

A novi, malo bolji pogled na drugu fotografiju s Perišićem otkriva da je uz objavu stavio 'Igraj moja Hrvatska' od Zaprešić Boysa pa dodao "opet i opet". Kao da je pola života proveo na tribini s hrvatskim navijačima! Još samo da je oženio Hrvaticu i bio bi punopravni hrvatski zet.

Inače, Owomoyelina ljubav nije neutemeljena. Vuče u povijest jer ne samo da je s Hrvatima dijelio svlačionicu već je i nekolicinu puta igrao protiv naših igrača.

Borussia Dortmund training camp

Godinama je bio nogometaš u Bundesligi gdje je uglavnom igrao kao bek, a nastupao za Werder, Borussiju Dortmund, Paderborn... I bake njemačkih tržnica prepoznale bi tu kuštravu kosu.

A tu je dijelio svlačionicu s Ivanom Klasnićem, Ivanom Perišićem, Juricom Vranješom, Robertom Kovačem...

Nije poznato je li mu Joe osobno poklonio dres iz hrvatske reprezentacije, ali sve je, a onda i vrlo lako, moguće. Protiv Šimunića je igrao mnogo puta, preciznije čak sedam. I to dok je Owomoyela igrao za Arminiju, Werder i Dortmund, a Joe za Herthu i Hoffenheim.

Legendarni njemački nogometaš nakon karijere ostao je u nogometu i danas je usko vezan uz sama događanja u njemačkom prvenstvu - komentator je Bundeslige na engleskom jeziku, kao i DFB-Pokala za prijenose u inozemstvo.