Obavijesti

Sport

Komentari 87

Igor Štimac: Cimeri Mandžo i Nikica naša su najveća snaga

Igor Štimac: Cimeri Mandžo i Nikica naša su najveća snaga
6

Nikica Jelavić i Mario Mandžukić ne odvajaju se jedan od drugog. Danas se Mandžo žrtvovao, otišao na bok i dozvolio svom cimeru da bude junak, rekao je Igor Štimac

VIDEO

Uvijek se može bolje. Ali treba imati u vidu koliko smo traume prošli nakon Švicarske na Poljudu. Trebalo je ući u utakmicu s ozlijeđenim Ćorlukom, nedovoljno spremnim Modrićem... Kapa dolje igračima. Sve su napravili što sam od njih tražio, rekao je Igor Štimac nakon utakmice za HRT.

- Najvažnije je da smo bili mirni, nismo gubili glavu, a klupa je napravila svoje. Posljednja četiri dana smo najviše radili na taktičkim postavkama. To će donijeti ploda u našoj igri. Večeras se vidjelo i da imamo problema. Rakitić nam nije bio na razini i to nije bilo dobro. Nisam zadovoljan s njim - dodao je Štimac.

U prvom dijelu nismo dobro izgledali. Osim Eduardove stative iz druge minute, ništa nismo napravili.

- Nedostajalo nam je brzine u kretanju, nedostajala nam je pas igra. Bili smo prespori. Kasnije smo dozvolili Makedoncima posjed lopte i to nije dobro. Teško je mijenjati u 30. minuti. Čekao sam da se igrači trgnu, ali to nisu napravili i morao sam mijenjati u poluvremenu - kaže izbornik.

A onda ga je spasio Nikica Jelavić. Mandžukić je prebacio glavom, a Jelavić je zabio za veliku pobjedu.

- Jelavić i Mandžukić će biti naša snaga. Cimeri su i ne odvajaju se jedan od drugog. Mandžukić je danas "poginuo" na terenu. Nije mu bio problem maknuti se desno, žrtvovati se. Dozvolio je svom cimeru da on danas bude junak - kaže Štimac pred kojim je novi izazov. U utorak gostujemo kod Belgije.

- Uhvatila ih je euforija, oni će morati jurnuti na nas, a mi ćemo odgovoriti. Imamo vremena pripremiti se za njih da ih "umirimo" u utorak - rekao je Igor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti