Obavijesti

Sport

Komentari 19

Vori: Ponosan sam na bronce u 2012., ali ipak vrijedimo više

Vori: Ponosan sam na bronce u 2012., ali ipak vrijedimo više
5

Igor Vori u velikom intervjuu za službene stranice IHF-a otkrio je zašto je promijenio odluku o povlačenju iz reprezentacije, ali i koji su ciljevi na Svjetskom prvenstvu

VIDEO

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori u velikom intervjuu za službene stranice IHF-a otkrio je zašto je promijenio odluku o povlačenju iz reprezentacije, ali i koji su ciljevi na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

- Nakon Olimpijskih igara bio sam umoran i htio sam uzeti mali predah od reprezentacije. Ipak nakon razgovora s izbornikom Golužom odlučio sam igrati na Svjetskom prvenstvu jer sam spreman i volim igrati za svoju zemlju - rekao je Vori.

Hrvatska je prije deset godina osvojila svjetski naslov. Opet smo među favoritima. Vori je progovorio o tome koja je momčad bolja. 

Usporedba sada i prije 10 godina? Obje momčadi su dobre, ali ona iz 2003. je bila nevjerojatno jaka

- Te 2003. godine imali smo odličnu momčad s briljantnim igračima i svi smo bili vrlo mladi, između 22 i 28 godina. Danas je vrlo slično. Imamo jaku momčad koja je dobar miks starih i mladih. Obje momčadi su dobre, ali ona iz 2003. je bila nevjerojatno jaka.

Sa Slavkom Golužom je igrao, a sad ga on vodi s klupe.

- Trojica smo koji smo igrali sa Slavkom Golužom. Imam veliki respekt prema njemu, a Slavko je autoritet. Tako da nema nikakvog problema - kaže Vori.

Na Olimpijskim igrama u Londonu Hrvatska je igrala moderan rukomet, koji je plijenio brzinom i agresivnošću. To će biti recept i za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

Žao mi je što u 2012. nismo napravili više, jer vrijedimo više od bronce

- Naravno. Protunapadi i brza igra su ključne stavke modernog rukometa i mi trebamo te lagane, brze golove za uspjeh.

Prošle godine Hrvatska je osvojila dvije brončane medalje, na Euru u Srbiji i na Olimpijskim igrama u Londonu. Vori tvrdi da ova momčad vrijedi više od bronce.

- Volim sve medalje, ali nakon deset godina u reprezentaciji bio bih presretan kad bih opet uzeo zlato. Žao mi je što u 2012. nismo napravili više, jer vrijedimo više od bronce. Ipak, treba biti ponosan na ono što smo napravili u prošloj godini.

Hrvatska u skupini ima dva vrlo teška protivnika, Mađarsku i Španjolsku.

- Teško je bilo što reći prije početka prvenstva. Može se dogoditi da odigrate loše u skupini i onda eksplodirate u eliminacijskoj fazi te dođete do finala. Sve je moguće. U svakom slučaju moramo biti na najvišoj razini od početka natjecanja kako bi bili na vrhu. Nikakvo podcjenjivanje ne dolazi u obzir - rekao je Vori.

Francuska, Poljska, Danska, Španjolska, Mađarska i Hrvatska imaju dobre šanse za naslov

Hrvatska je 2009. godine bila domaćin, ali nije osvojila zlato. Sad takav pritisak ima Španjolska na leđima.

- Mi smo 2009. bili pod velikim pritiskom i svi su očekivali puno od nas. Ne znam točno kako će biti Španjolcima, ali očekujem da će imati određeni pritisak.

Prednost Hrvatskoj moglo bi biti i to što Vori s Duvnjakom i Lackovićem igra u HSV-u te se vrlo dobro razumiju.

- Da, sigurno. Znamo se godinama. Cijela momčad mogla bi profitirati iz toga.

Vori smatra kako ima puno kandidata za naslov najboljeg u Španjolskoj.

- Teško pitanje. Francuska, Poljska, Danska, Španjolska, Mađarska i Hrvatska imaju dobre šanse za naslov. Ali puno je tu sitnica koje će odlučiti o tome - zaključio je kapetan hrvatske reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti