Obavijesti

Sport

Komentari 42

Igra za Borussiju Dortmund, a odabrao je Hrvatsku: Radio sam na baušteli osam sati dnevno

Igra za Borussiju Dortmund, a odabrao je Hrvatsku: Radio sam na baušteli osam sati dnevno

Prije tri godine, dok je bio član mlade momčadi Karlsruhea, primanja baš nisu bila bajna pa je Marco Pašalić, kako bi zaradio za džeparac, svakodnevno odlazio na bauštelu

VIDEO

Umjesto dresa i kopački, njegova dnevna rutina bili su radno odijelo i čizme. Budio bi se u zoru, sastao s prijateljima pa uputio se na gradilište. I tako svaki dan. 

Pokretanje videa...

Hrvatska - Slovačka 2-2 01:18

Život piše nevjerojatne priče, a jednu takvu ispričao je u liku hrvatskog nogometaša Marca Pašalića (21). Marco, koji je rođen u njemačkom Karlsruheu, danas je perspektivni nogometaš Borussije Dortmund i reprezentativac Hrvatske U-21.

Nastupa za drugu momčad 'žutih', a mnogi u njemu vide i budućeg člana 'vatrenih'. Pred njim je blistava budućnost, no da bi uopće došao do onoga što je danas, Pašalić je morao proliti krv, znoj i zaraditi pokoji žulj. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MP (@marco_pasalic)

Prije tri godine, dok je bio član mlade momčadi Karlsruhea, primanja baš nisu bila bajna pa je Marco, kako bi zaradio za džeparac, svakodnevno odlazio na bauštelu. I sve to zbog jednog cilja. Nogometa. 

- Našao bih se s prijateljima na kavi, popili bi kavu i onda bi radio od devet do 17 sati na baušteli. Nakon toga bi sjeo na autobus i otišao na trening - kazao je mladi hrvatski nogometaš za Socrates Magazin.

U međuvremenu se njegov život promijenio iz temelja. Godine 2019. prešao je u drugu momčad Stuttgarta gdje je u 52 utakmice zabio  14 golova i 12 puta asistirao.

Ljevak je koji igra na desnoj strani, prodoran i brz, sjajnog udarca, a to nije promaknulo znalačkom oku Borussijinih skauta koji su ga zapakirali te je ovog ljeta stigao u Dortmund. Zbog ozljede je ove sezone odigrao tek sedam utakmica za drugu momčad i zabio dva gola uz jednu asistenciju u trećoj njemačkoj ligi.

Za prvu momčad debitirao je u Superkupu protiv Bayerna, no to je bio samo početak. Borussia je poznata po razvoju mladih i talentiranih nogometaša, a Marco je jedan od njih.

Pašalić nije promaknuo ni izborniku U-21 reprezentacije Igoru Bišćanu. U rujnu ga je pozvao u mladu reprezentaciju povodom kvalifikacija za Euro U-21, no nogometaš Borussije morao je otkazati dolazak zbog ozljede. Bila je to teška odluka jer životni san mu je zaigrati u hrvatskom dresu.

Soccer Supercup / Borussia Dortmund - FC Bayern Munich 1: 3.

- Ne mogu opisati s koliko ponosa ću nastupati za hrvatsku reprezentaciju jer sam od malih nogu odgajan da je Hrvatska moja domovina. Radujem se prvom okupljanju s mladom reprezentacijom, a na svima nama je da se dobrim igrama i predanim radom dokažemo prvo izborniku Bišćanu, a onda potencijalno i izborniku Daliću - kazao je Pašalić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MP (@marco_pasalic)

Marco je samo jedan u nizu plejade igrača iz dijaspore koji će u budućnosti nositi dres 'vatrenih'. Luka Sučić i Josip Stanišić već su debitirali, tu je već neko vrijeme i Marin Pongračić, a sada je red stigao i na Pašalića. Predanim radom došao je do ovoga što je danas, a ako ovako nastavi, pred njim je blistava budućnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom