Obavijesti

Sport

Komentari 193

Igrači Dinama bez komentara o ostavci trenera: Spursima zabiti što prije pa bi se malo uzdrmali

Igrači Dinama bez komentara o ostavci trenera: Spursima zabiti što prije pa bi se malo uzdrmali

Ne igram koliko bih htio, ali Joško je vrhunski odradio sezonu, rekao je Leovac. Mišić kaže da će trčati i naprijed i nazad, a Oršić da je puno puta pogledao promašaj s početka londonske utakmice Dinama i Tottenhama

VIDEO

Trebalo je to biti standardno druženje s novinarima uoči velike europske utakmice kakva je ona protiv Tottenhama u četvrtak na Maksimiru, no nakon osuđujuće pravomoćne presude treneru i sportskom direktoru Zoranu Mamiću te njegovu bratu Zdravku, savjetniku uprave koji je u bijegu od hrvatskog pravosuđa, ono je otkazano.

Marin Leovac, Josip Mišić i Mislav Oršić ipak su najavili uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige za klupske kamere. Nisu komentirali trenerovu ostavku.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci uoči uzvrata s Tottenhamom

Pokretanje videa...

Dinamovci uoči uzvrata s Tottenhamom 07:08

- Vidjeli smo točno što smo pogriješili u Londonu, što smo napravili krivo. Mislim da smo to dobro analizirali i da ćemo se bolje postaviti u uzvratu - rekao je Leovac o prvoj utakmici, koju je Dinamo izgubio 2-0, pa nastavio:

- Nisu u najboljoj situaciji u prvenstvu i idu na sve u Europskoj ligi, da se preko nje kvalificiraju u Ligu prvaka, tako da ne mislim da će se štedjeti, nego ići na 100 posto.

- Izazov? Znamo svi kakva je Tottenham momčad i kakve igrače imaju. Vrijede oko 800 milijuna eura, ali igramo doma, svjesni smo toga. Pokazali smo da sa svima možemo igrati kući i zašto ne bismo sad, u četvrtak? Igra se na dvije utakmice, u prvoj ideš oprezno. Sad znamo više. Nemamo što izgubiti, gubimo 2-0, moramo zabiti gol kući. To nam je cilj i ići 100 posto, na pobjedu.

Dobar dio sezone bio je zamjena za Joška Gvardiola, a šansu je dobio nakon što se U-21 reprezentativac ozlijedio.

- Ne igram baš koliko bih htio, ali to je odluka trenera. Joško je vrhunski odradio sezonu, na jako velikoj razini. Žao mi je što se ozlijedio, propustit će Euro, ali vratit će se sigurno još jači i bolji. Evo, sad sam dobio priliku i želim je iskoristiti na najbolji mogući način - rekao je Leovac.

Zagreb: Dinamo i Wolfsberger susreli se u 3. kolu Europske lige

Josip Mišić u zadnje je vrijeme postao standardan nakon oporavka od ozljede. Za vikend je i zabio Varaždinu.

- Kad čujete ime Tottenham, odmah se naježite. A onda, kad dođete u London, na teren, vidite još veću dimenziju. Strašna su momčad, teško im je naći manu i teško je igrati protiv njih. Morali bismo se malo više otvoriti, gledati da što prije zabijemo. Možda bi se oni tu malo uzdrmali, ali teško je igrati protiv njih. Trebamo biti koncentrirani, zabiti prvi gol pa bi kasnije bilo lakše - kaže Mišić.

Kako će njemu biti kao defenzivcu više ići u napad?

- Morat ću biti spreman trčati i naprijed i nazad. Možda je malo teže ako njima otvorite više prostora, teže se obraniti, ali dobro. Pripremit ćemo se pa ćemo vidjeti. Teško je kad imaš takve igrače protiv sebe i kad dobro rade pritisak na loptu. Uvijek je teže naći rješenje. Moraš biti dobar u glavi da bi se postavio i odigrao dobro.

- Nastupi? Samopouzdanje raste. Dosta sam se tražio. Nisam dugo trenirao i ulazim polako u formu. Treba mi što više utakmica da bih što bolje igrao - zaključio je Mišić.

Zagreb: U 16. kolu 1. HNL susreli se Dinamo i Varaždin

Mislav Oršić zabio je dva komada u završnici utakmice u Varaždinu, koja je završila golijadom (5-0).

- Sigurno nas očekuje jako teška utakmica, jako velik izazov za nas. Bilo je teško u Engleskoj, što se moglo vidjeti na terenu i na televiziji. Morat ćemo se jako dobro pripremiti za utakmicu, sigurno će nam trener pokazati neke njihove mane da pokušamo iskoristiti prostor - kaže reprezentativac Oršić.

- Aurier i Sanchez kao suparnici? Navikli su igrati na najvećem mogućem nivou, svaki vikend imaju jake utakmice, tako da je to za njih velika prednost. Ali moramo se tome prilagoditi, dati sve od sebe i vidjeti što ćemo uspjeti napraviti.

Još ga peče situacija iz prve minute londonskog ogleda, kad je loše pucao u kontri.

- Puno sam puta pogledao taj video da vidim što sam mogao drugačije, bolje napraviti. Definitivno sam loše reagirao u toj situaciji, loše se pripremio prije šuta pa nisam uspio dobro loptu zahvatiti. Ali nadam se da će u drugoj utakmici biti bolje - kaže.

- Forma? Bitno je da momčad dobro igra, da pobjeđuje, pogotovo u HNL-u jer bez toga nema ni Europe sljedeće godine. Tu moramo biti pravi i tako nastaviti - zaključio je Oršić, koji nije bio svjestan da mu je drugi gol Varaždinu bio jubilarni 50. u Dinamovu dresu.

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače