Obavijesti

Sport

Komentari 28

Igrači Karlovca: Ne putujemo u Rijeku! Bojkot podržao i Šimić

Igrači Karlovca: Ne putujemo u Rijeku! Bojkot podržao i Šimić
3

Nogometaši Karlovca sutra bi trebali gostovati na Kantridi kod Rijeke no igrači odbijaju zaigrati. Karlovčani imaju podršku sindikata koji najavljuju kaznene prijave

VIDEO

Kako će na proljeće izgledati Prva HNL u ovom trenutku nitko ne može znati. Naime, prijeti joj opći raspad, a prvi korak ka tome trebao bi se dogoditi sutra. Naime, danas su nogometaši Karlovca odlučili da ne putuju u Rijeku na utakmicu koja se treba igrati u 17 sati! Naime, igrači Karlovca nisu dobili plaće osam mjeseci i odlučili su prekinuti tu agoniju na brutalan, ali čak i očekivani način. U koliko su teškoj situaciji svjedoči i jedan tužni detalj koji je doživio igrač Karlovca.

U poluvremenu jedne nedavne utakmice na svom je mobitelu našao poruku od svoje obitelji – ti i dalje igraš nogomet, a dijete ti nema za mlijeko! Dečko, koji je želio ostati anoniman, zaplakao je. Igrači su prijavljeni kao obrtnici i oni svoje davanja prema državi moraju uplaćivati, a pritom nemaju nikakvih primanja.

Hrvatska udruga nogometni sindikat danas je bila na sastanku u Karlovcu kad su igrači odlučili da neće putovati u Rijeku, predsjednik sindikata Dario Šimić potvrdio je stav Karlovčana:

- Istina je da neće putovati, i mi ih podržavamo. Čak razmišljamo preko odvjetnika udruge Ćaslava Žaje podnijeti kaznenu prijavu protiv osoba koje su obećale isplatu zaostalih plaća, a znale su da to neće izvršiti – potvrdio je Dario Šimić.

Sindikat će imati hitan sastanak, možda već danas s glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem.

- Moramo naći hitno rješenje da se ovo prvenstvo završi i pronaći put koji će spriječiti da se ovakve svari više ne događaju – kaže Šimić.

Koliko znamo, od slične odluke da ne igraju ubuduće daleko nisu ni igrači Šibenika. Nikome takvu odluku nije lako donijeti, jer svaki se igrač nada da će živjeti od svoje nogometne karijere, da će nešto napraviti i zato se teško odlučiti na štrajk. No, svakome dogori do noktiju, kao sad igračima Karlovca koji će danas izgubiti s 3:0 ako se ne pojave na utakmici.

No, klub ih je prevario, HNS nije pomogao da se sve riješi i zato sad imamo dramu oko cijele lige i njene regularnosti. Očito će se ubuduće za licencije morati davati bankovne garancije, ili uplatiti novac na račun, Udruge Prve HNL ili HNS-a, kako bi se stvorio fond za one koji ne dobivaju plaće. No, to se može za sljedeću sezonu, a što će biti s ovom?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem