Obavijesti

Sport

Komentari 132

'Prvo ćemo proslaviti. Je li tako, Perke? Želje za 1/16 finala? Da pobijedimo sljedeća tri susreta'

'Prvo ćemo proslaviti. Je li tako, Perke? Želje za 1/16 finala? Da pobijedimo sljedeća tri susreta'

Jako sam ponosan na igrače, igrali smo jako dobar nogomet, na visokom intenzitetu s jasnom idejom kako napasti i braniti se. Mentalno smo jako dobro reagirali, kazao je trener Dinama nakon pobjede protiv West Hama (1-0)

VIDEO

Dinamo je u London došao nakon turbulentnog razdoblja. Izgubio je od Rijeke i Hajduka, momčad nije izgledala dobro. Djelovala je beskrvno, tromo i umorno te je to upalilo alarm u Maksimirskoj 128.

Pokretanje videa...

Dinamovci uoči West Hama 06:14

Za proljeće u Europskoj ligi, Željko Kopić je u samo nekoliko dana morao probuditi momčad. Odradio je nekoliko ozbiljnih razgovora s igračima, napravio analizu pogrešaka. A njih je u posljednje vrijeme bilo jako puno. Na olakšanje svih u klubu, trgnuo je momčad. 

West Ham United v Dinamo Zagreb - UEFA Europa League - Group H - London Stadium

Dinamo je u posljednjem kolu grupne faze Europske lige pobijedio West Ham fantastičnim golom Mislava Oršića te treći put u posljednje četiri godine osigurao proljeće u Europskoj ligi. David Moyes nastupio je s drugom momčadi te sasvim sigurno olakšao 'modrima', ali bila je to predstava hrvatskog prvaka koju jako dugo nismo vidjeli.

Igrači su bili čvrsti i agresivni u duelima, motivirani i odlučni, uzimali su te ničije lopte, stvarali šanse te u potpunosti zasluženo pobijedili.

UEFA Europska liga, West Ham - GNK Dinamo

- Plan je bio da se nametnemo kroz kvalitetu posjeda, da koristimo širinu terena i međulinijske prostore. Da kreiramo prostore iza leđa njihove zadnje linije. Da imamo dobar raspored za tranziciju. Jako sam ponosan na igrače, igrali smo jako dobar nogomet, na visokom intenzitetu s jasnom idejom kako napasti i braniti se. Mentalno smo jako dobro reagirali i ova pobjeda nam svima znači, najviše igračima jer nije bila upitna njihova kvaliteta, pojavila se neka blokada koju smo sada riješili i možemo dalje nastaviti kvalitetno raditi - rekao je trener 'modrih' Željko Kopić nakon pobjede u Londonu. 

Zašto je Dinamo izgledao tako blijedo i loše protiv Hajduka, nikome nije bilo jasno. No, Kopić tvrdi kako igrači očito nisu shvatili njegove ideje. Ovaj put su ih pohvatali i sve je izgledalo puno bolje. 

- U analizi prošle utakmice protiv Hajduka spoznali smo da smo imali disbalans između moje ideje i načina prezentacije koja je bila na toj utakmici, uspjeli smo to adaptirati, presložiti se i spojiti se na istu valnu duljinu. Mislim da smo prvo poluvrijeme izgledali odlično u posjedu i igri prema naprijed, ostavili smo im malo prostora. U drugom poluvremenu je bilo jako teško držati taj intenzitet pa smo napravili zamjene da ostanemo stabilni prema nazad što nam je u konačnici uspjelo.

UEFA Europska liga, West Ham - GNK Dinamo

Mislav Oršić bio je fantastičan večeras. Zabio je fenomenalan gol, stalno prijetio i bio živa napast za domaćine. No, Kopić ga je izvadio već u 63. minuti na iznenađenje svih. Ni samom igraču to nije najbolje sjelo. 

- Izlazak Oršića? Protivnici su malo promijenili formaciju u drugom poluvremenu, napravili su adaptacije i htio sam brzo reagirati da ne bi došlo do nestabilnosti u obrani. Tako da je to bila taktička izmjena. Oršić je bio izvanredan, radio je ofenzivno i defenzivno. Što se tiče cijele momčadi, bilo je jako puno kvalitetnih pojedinaca. Ivanušec je bio izvanredan. To je bio naš primarni cilj. Da se otpuste kočnice i mentalna blokada, da nađemo zajedničku razinu razmišljanja. Prihvatili su to, izgledalo je okej. Bili su slobodni u igri, otići u dribling, napraviti razliku. Ekipa ima veliku kvalitetu i drago mi je što je to danas izašlo na vidjelo. 

Koga bi htio u šesnaestini finala Europske lige?

- Imam želju. Da ove sljedeće tri utakmice riješimo u svoju korist. A ovo sve ostalo je daleka budućnost.  Ja sam sretan zbog kluba, u ovom proteklom periodu je bilo kritika, nikome u klubu nije bilo lagano. Europsko proljeće opet je tu, nastup u Europskoj ligi, svima puno znači. To je nešto što postaje Dinamov standard i svi u klubu smo na to ponosni. 

Dinamo se vratio na pobjednički kolosijek, ali još tri utakmice su do kraja sezone. Ovakvim putem moraju nastaviti dalje ako žele zadržati dobro raspoloženje uoči polusezone.

Nakon pobjede protiv West Hama Dinamov trener obratio se medijima

- Euforije nema. Zadovoljni i sretni jesmo. U prvom dijelu imali smo veliku količinu trčanja, otkrivanja, stvaranja intenziteta. U drugom dijelu smo morali stati iza i stabilizirati. Zadovoljan sam, ali nema mjesta euforiji. Imamo tri utakmice koje treba odraditi na najbolji mogući način. Neće biti lako. Momci su se potrošili, u nedjelju je već sljedeća utakmica. Nadam se da ćemo uspjeti pronaći snage, motiva imamo. Dečki rade jako dobro, da to odradimo do kraja i klub dobije mir i da se posloži kvalitetna priča prema proljeću - rekao je trener Dinama. 

Odmora puno nema. Već u nedjelju na Maksimir dolazi Slaven Belupo od kojeg je Dinamo izgubio u prvom kolu. Bruno Petković i Bartol Franjić su i dalje upitni.

- Što se tiče igrača koji su nastupili, vidjet ćemo sutra kakvo je stanje. Imamo igrače koji su dugo bili bez kontinuiteta utakmica, sigurno da su se potrošili. Što se tiče Brune, to ćemo vidjeti po povratku u Zagreb. Moramo vidjeti što je s Franjićem. Cilj je odmoriti se, regenerirati, a prije toga malo i proslaviti, je li tako Perke? Ha-ha. Da to ne preskočim. I onda idemo pripremiti utakmicu za nedjelju - zaključio je Kopić.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...