Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Igrači su me poslije utakmice htjeli prevariti, ali nije prošlo'

'Igrači su me poslije utakmice htjeli prevariti, ali nije prošlo'
3

Bruno Petković? Neki su me dočekali s podsmijehom kada sam poslije Anderlechta pričao kako je on reprezentativni materijal, ali ove igre ne mogu proći nezapaženo, rekao je Nenad Bjelica...

VIDEO

Nenad Bjelica i ovoga je puta na press-konferenciji dočekan pljeskom, treneru Dinama aplaudirali su čak i češki novinari. 

- Mislim da je naša pobjeda više nego zaslužena, od prve do zadnje minute smo imali koncentraciju. Bili smo jako agresivni, disciplinirani, a dečki su uživali u utakmici i ovoj atmosferi. Nije bilo jednostavno pronaći taj balans, ali vrhunski su odradili posao, zabili tri lijepa gola - izjavio je Nenad Bjelica, pa nastavio:

- Imali smo još jako puno dobrih situacija iz kojih smo mogli zabiti još koji gol, a veseli me što suparnik nije imao nijednu ozbiljnu situaciju. A na ovom nivou ne dati ovakvom suparniku da stvori prigodu je znak kako smo odigrali gotovo perfektnu utakmicu. Čestike mojim igračima, svim navijačima, ma svima koji vole Dinamo. A sada idemo dalje.

Pokretanje videa...

00:22

Jeste li namjerno isprovocirali isključenje kako bi malo 'trgnuli' svoje igrače?

- Ne, nikako. To se radi kada momčad nije budna i koncentrirana, a mi smo to bili cijelo vrijeme. I nije bilo potrebe za time, a nisam niti ništa napravio. Samo sam htio dobaciti loptu svome igraču, suparnik ju je uzeo, pa sam instiktivno reagirao. Nisam ni prigovarao, baš ništa. Sudac je tako odlučio, ja to poštujem, generalno je odradio dobar posao.

Kako je poslije utakmice bilo u svlačionici?

- A možete misliti kako je bilo poslije utakmice u svlačionici, veliko slavlje. Htjeli su me dečki prevariti, pa dobiti sutra slobodan dan, ali nisam popustio. Samo smo jutarnji trening prebacili za kasnije. Nije ih trebalo posebno motivirati prije utakmice, niti ih nešto smirivati, imali smo taj dobar balans, bili potpuno fokusirani na utakmicu. Svi su se htjeli nametnuti ovaj tjedan, ateško mi je palo nekoga ostaviti izvan zapisnika. Od one utakmice u Plzenu smo psihološki radili, pripremali ovu utakmicu, htjeli da igrači uživaju u ovakvoj utakmici kakvu brojne generacije Dinama nisu imali priliku igrati.

Voki-toki Bjelica: Halo, klupa, čujemo se? Čujemo, sve štima
Voki-toki Bjelica: Halo, klupa, čujemo se? Čujemo, sve štima

Igra Brune Petkovića?

- Evo, on je u stanju odigrali najbolje i najgore, srećom danas je bio u najboljem izdanju. On je vrhunski dečko, pravi profesionalac, odličan nogometaš. Rekao sam još poslije gostujuće utakmice s Anderlechtom kako je on jedan od kandidata za reprezentaciju, pa su me mnogi dočekali s podsmijehom. A on to pokazuje iz dana u dan. Vjerujem da će uskoro dobiti priliku biti tamo gdje i pripada, ove igre ne mogu proći nezapaženo. Siguran sam kako Petković, u situaciji kada nemamo puno napadača, može biti od velike pomoći. Ja mu reprezentaciju želim od srca.

Koga želite u sutrašnjem ždrijebu? I kako vam je bilo gledati utakmicu s tribina?

- Nisam još pogledao tko je prošao, ali mi protiv svakoga imamo šanse. Vjerojatno su svi u odnosu na nas favoriti, ali ni oni ne prolaze uvijek. Možemo nastaviti ovu svoju pozitivnu priču. Isključenje? Ovo mi je 40. utakmica na klupi Dinama i prvo isključenje, u Italiji bi u toliko utakmica bio isključen pet-šest puta. Očito i ja napredujem.

Igrači prekinuli presicu, zalili Bjelicu, Milu Horvat i Štimca!
Igrači prekinuli presicu, zalili  Bjelicu, Milu Horvat i Štimca!

Je li vam ovo najdraža pobjeda u trenerskoj karijeri?

- Je, najljepša i najdraža. Ali, ne želim se zaustaviti na ovome.

Bad Blue Boysi su u jednom dijelu utakmice izvijesili transparent 'Dolaziš samo na europske utakmice? Znaš li da u nedjelju igramo s Osijekom?'...

- Sjajan transparent, sjajan. Da, u nedjelju je Osijek, mi opet želimo pobjedu. Pozivam navijače da dođu na utakmicu, neće požaliti kao što nisu danas. Ovi dečki to zaslužuju. Vjerujem da će na tribinama biti bar deset tisuća ljudi, da će pozdraviti i popratiti ove igrače još jednom. Ajmo, svi na stadion - završio je Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'