Obavijesti

Sport

Komentari 2

Igraju na Veliki petak: 'Modri' po naslov i 2000. gol u HNL-u

Igraju na Veliki petak: 'Modri' po naslov i 2000. gol u HNL-u
1

Pobijedi li u Koprivnici, Dinamo će osvojiti 20. naslov. Juri i po jubilarni 2000. gol u prvenstvu, trenutačno je na 1997 golova. 'Modri' protiv Slaven Belupa igraju u petak u 19 sati

VIDEO

Vremena su bila grozna, pa bio je rat, ljudi su umirali, mnoštvo prognanika, razaranja... Blizu nekih terena bila je prva linija bojišnice, pa čuješ granate, uzbune... HNL smo doživjeli kao simbol protiv rata. Putovanja su bila nevjerojatna, satima se putovalo okolnim putovima, a kod nekih klubova nisi ni znao gdje će te ugostiti, rekao se Željko Adžić, strijelac prvog Dinamova gola u HNL-u.

Ne samo Dinamov, bio je to ujedno prvi gol u Hrvatskoj.

- Ne pamtim puno detalja u karijeri, ali taj ću uvijek pamtiti. Mađar Peter Vigh mi je dodao loptu s desne strane, a ja sam pogodio s nekih 12 metara. Utakmica je tek počela, a mi smo poveli. Nisam od silnog uzbuđenja i emocija zbog rata, koje su tad bile jake, uopće bio svjestan da bi to mogao biti prvi gol u hrvatskoj ligi.

Dinamo je od tog Adžićeva gola u veljači 1992. zabio 1996 golova i samo tri gola dijele ga od velikog jubileja - 2000 golova u HNL-u.

- Nikad neću zaboraviti taj gol. Bio je to moj debi za Dinamo, vodili smo 2-0, a ja sam na poluvremenu ušao umjesto Gorana Ljubojevića. Eduardo da Silva se sjurio s lijeve strane, ubacio u sredinu, a ja sam zabio. To mi je najdraži gol u karijeri iz dva razloga. Jer je 1000. za Dinamo, moj najdraži klub, i jer mi je bio na debiju - prisjetio se Brazilac Etto, koji je zbog srčanosti i borbenosti bio miljenik navijača.

Naravno, broj od 1997 golova računamo iz službene statistike, koja u gol-razliku ubraja i golove “za zelenim stolom“, u utakmicama registriranima 3-0. Takva su četiri slučaja. Protiv Dragovoljca 1996., kad je igrač Hrvatskog dragovoljca Lončar šakom udario suca, zatim protiv Osijeka 2001., kad je napadnut igrač Dinama Miroslav Dujmović, potom prekid derbija Dinamo - Hajduk zbog uvreda s tribina te derbi u kojem igrači Hajduka nisu željeli izaći na teren.

Pobjedom u Koprivnici Dinamo će i matematički osvojiti naslov, a bit će im to jubilarni 20. u Hrvatskoj. No stadion Belupa Zagrepčani ne pamte po dobrom. Jer ondje su u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva 2005. izgubili 3-1 i ispali u “ligu za bedaka”, što je bila najlošija sezona u povijesti.

Dinamo je u Koprivnici doživio i jubilarni 100. poraz, u završnici sezone 2016/17., u kojoj su “modri”, nakon 11 uzastopnih naslova prvaka, ostali bez pokala. Koprivničani su slavili 2-1 pobjedonosnim golom u sučevoj nadoknadi vremena.

Nenad Bjelica uvjeren je da će ovaj put Koprivnica biti sretna, da će se naslov slaviti na Veliki petak...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija