Obavijesti

Sport

Komentari 42

'Varaždin? Mislim da nećemo imati veliki posjed lopte...'

'Varaždin? Mislim da nećemo imati veliki posjed lopte...'
7

Hajduk zaostaje osam bodova za Goricom i četiri za Rijekom, a trener Tramezzani vjeruje kako će njegova momčad pobijediti Varažin, a da će suparnici u borbi za Europu prosipati bodove

VIDEO

U zadnja četiri prvenstvena kola Hajduk, Rijeka i Gorica ulaze s posve različitih pozicija, ali s istim ciljem - plasmanom u Europu. Bodovno gledano, Hajduk je u najnepovoljnijoj poziciji, zaostaje osam bodova za Goricom i četiri za Rijekom, s tim da ima lošiji međusobni omjer od Gorice, a bolji od Rijeke.

No, Hajduk ima i najlakši raspored: Gorica mu dolazi na Poljud, a u preostala tri susreta sastaje se s momčadima s dna ljestvice Varaždinom, Šibenikom i Lokomotivom.  

Pokretanje videa...

Tramezzani uoči Dinamo - Hajduk 11:11
'Realno je da Hajduk na kraju dohvati Europu. Idemo dobiti sve, a onda nek se drugi misle'
'Realno je da Hajduk na kraju dohvati Europu. Idemo dobiti sve, a onda nek se drugi misle'

Rijeku čeka okršaj s Dinamom, Slavenom Belupom i Varaždinom, dok Goricu čeka u zadnjem kolu na Rujevici. Iako ima najviše bodova, Gorica ima i najlošiji raspored, u zadnja četiri kola gostuje kod izravnih konkurenata Hajduka i Rijeke, a u goste joj stižu Dinamo i Osijek, koji se bore za vrh.

Uoči prve "kvalifikacijske utakmice", koju će Hajduk odigrati sutra u Varaždinu, na Poljudu su optimistični, vjeruju kako su u dobroj formi te kako će iz utakmice u utakmicu rasti pritisak na suparnike protivnike, koji će gubiti bodove i u međusobnom ogledu.

U 31. kolu Prve HNL na Maksimiru se sastali Dinamo i Hajduk

- Bit će teško, radi se o vrlo zahtjevnoj utakmici. Ne trebamo gledati rezultate koje postižu u posljednje vrijeme. Analizirali smo ih i vidjeli da je to borbena momčad koja dobro stoji na terenu, uravnotežena je i opasna kad joj ostaviš prostora. Tako da nas sutra očekuje dosta težak posao. Bit će vrlo zahtjevno jer mi imamo svoj cilj, oni pak svoj i bit će to vrlo otvorena utakmica - kazao je trener Hajduka Tramezzani i dodao:

Fossati je igrao derbi ozlijeđen, pod tabletama i injekcijama
Fossati je igrao derbi ozlijeđen, pod tabletama i injekcijama

- U odnosu na susret u Splitu, koji smo pobijedili 2-0, promijenili smo dosta toga u našoj igri. Moramo biti agresivni od prve minute, dobro ući u utakmicu i nametnuti svoj ritam. Mislim da nećemo imati prilike s loptom mnogo kružiti i imati veliki posjed, ali uvjeren sam da ćemo nastaviti s onim što je naša ideja u igri: pronaći prostore kroz koje ćemo napadati. U posljednjoj utakmici protiv Osijeka igrali su s trojicom u zadnjoj liniji, a uobičajeno igraju s četvoricom. Bez obzira na to kako će oni razmišljati o ovoj utakmici, ja uvijek svojim momcima kažem da mi znamo što moramo napraviti. Moramo biti spremni na svako iznenađenje.

Split: Hajduk i Rijeka sastali se u 32. kolu Prve HNL

- Nakon posljednjeg treninga vidjet ćemo kako se oporavljaju nakon utakmice protiv Dinama. Ako sve bude u redu, vjerujem da ćemo sutra vrlo malo mijenjati u odnosu na sastav u zadnjim utakmicama.  

- Ako pričamo o normalnim okolnostima, nedostaje nam treninga i malo više vremena za bolje pripremiti detalje. U ovom periodu smo navikli cijelu pripremu svesti na jedan ili dva treninga. To mi ne zadaje mnogo brige, tako radimo već neko vrijeme, a mislim da čak iz toga izvlačimo i neke prednosti. Prvenstveno mislim kako smo psihološki bolje spremni i koncentrirani, igrajući tako često. Jedan normalni tjedan je predug i uobičajeno je da dosta radiš na planu pažnje i koncentracije, ali igrajući svaka tri dana, to nekako postaje sasvim prirodno. Treba spomenuti i neke otežavajuće okolnosti uvjetovane stalnim utakmicama, a to je uglavnom umor i činjenica da su igrači s fizičkog gledišta manje spremni. Vjerujem da su igrači u posljednje vrijeme pokazali pažnju, koncentraciju i stav i da uvijek daju sve od sebe. Tako moramo nastaviti – kazao je Tramezzani i za kraj dodao:

- Želio bih svim Splićanima čestitati dan njihovog zaštitnika, jedan vrlo važan dan i svetkovinu. Sretan Sveti Duje svima!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao