Sport

Komentari 72

Fossati je igrao derbi ozlijeđen, pod tabletama i injekcijama

Fossati je igrao derbi ozlijeđen, pod tabletama i injekcijama

Talijanski veznjak Hajduka već neko vrijeme ima problema s preponama, igra pod tabletama i injekcijama, a u takvom je stanju odigrao i derbi. Baš je Fossatijeva greška omogućila Majeru da zabije

Epitet tragičara derbija ponijeli su Marco Fossati s Hajdukove i Rasmus Lauritsen s Dinamove strane. Obojica su teško pogriješili a plod njihovih pogrešaka su bili golovi protivničkih momčadi. Fossati je izgubio loptu u duelu s Petkovićem, posrnuo je i pao, dojam je bio kako je očekivao da će sudac svirati prekršaj, no Pajač se nije oglasio pa je Petković idealno centrirao na glavu Majera kome nije bilo teško izbliza zabiti gol. S druge strane Lauritsen je jedan bezazleni centaršut u kazneni prostor Dinama loše očistio i servirao idealnu priliku Livaji, koji nije propustio zabiti izjednačujući gol.

POGLEDAJTE VIDEO: Sažetak utakmice Hajduk - Dinamo

No dan nakon derbija saznali smo informaciju, koja nam je potvrđena iz Hajduka, a koja baca posve drugačije svjetlo na izvedbu Fossatija, kao i na njegovu pogrešku iz koje je Dinamo poveo.

Iz Hajduka nisu objavili kako Fossati već neko vrijeme ima problema s hvatištem prepona, kao ni da je derbi odigrao s jakom bolovima unatoč tabletama i injekcijama. U normalnim okolnostima ne bi ni zaigrao, no utakmica je bila i te kako važna pa je odlučio je stisnuti zube i zaigrati na vlastitu odgovornost, bez obzira što je time riskirao daljnje pogoršanje ozljede.

Hoće li talijanski veznjak, koji je zimus stigao na posudbu iz Monze, i dalje igrati pod tabletama i injekcijama u ovom je trenutku teško kazati, no u svakom slučaju zaslužuje da javnost te pogotovo navijači Hajduka znaju za taj njegov problem, koji ga na koncu konca barem dijelom opravdava za pogrešku koju je napravio. Nakon utakmice ni trener Paolo Tramezzani nije ništa rekao na ovu temu, ali sad, kad znamo za Fossatijev problem, i Tramezzanijeva izjava koju je dao nakon utakmice dobiva posve drugačiji smisao.

- Možda sam trenirao i bolje igrače, ali kapa dolje ovima jer su muškarci. Daju maksimum i to je za mene najvažnija stvar - kazao je trener Hajduka, vjerojatno pritom misleći i na Fossatija, koji je stisnuo zube i riskirao ozljedu da bi pomogao svojoj momčadi...

Najčitaniji članci