Sport

Komentari 36

Igrao je za Jugoslaviju i Real, a danas radi u skladištu za 400 €: Trebam pomoć, teško mi je

Igrao je za Jugoslaviju i Real, a danas radi u skladištu za 400 €: Trebam pomoć, teško mi je

Ponosan sam, to je možda moja greška. Sve što mi se dogodilo me jako pogodilo i nisam ni s kim razgovarao. Živio sam u tišini i zatvorio se u sebe , rekao je Spasić

Bivši jugoslavenski nogometni reprezentativac Predrag Spasić (57), jedan od standardnih prvotimaca momčadi koja je 1990. godine na Svjetskom prvenstvu ispala u četvrtfinalu od Argentine, danas proživljava teške dane. 

Bio je jedan od važnijih igrača reprezentacije koju je tada vodio Ivica Osim, a tada ga je primijetio Real Madrid za koji je odigrao 22 utakmice. 

Jedna kobna utakmica promijenila mu je život 

Na Santiago Bernabeu bio je samo jednu sezonu, a utakmica koja mu je promijenila život bila je ona protiv Barcelone u kojoj je zabio autogol. U brojnim izborima navijača tada su ga proglasili najgorim igračem 'kraljevskog' kluba svih vremena, a kasnije je priznao da ga je to dotuklo. 

"Za sve je bila kriva jedna loša utakmica. Moj život se promijenio poslije susreta s Barcelonom na Nou Campu. Nisam htio postići autogol, kunem se. Poslije toga je bilo strašno. Sjećam se svakog trenutka. Lopta me udarila, ušla u mrežu, a ja sam želio umrijeti. Nou Camp me je sahranio kao igrača. Nikada neću zaboraviti skandiranje na tom stadionu, 'Spasić, Spasić'. Samo što je dolazilo od navijača Barcelone", pričao je Spasić.

Novac koji je zaradio tijekom nogometne karijere otišao je u zaborav jer je većinu uložio u jedan propali projekt te je u konačnici doživio bankrot.

- Trebam pomoć u ekonomskom smislu. Živim iz dana u dan, u teškoj sam situaciji. Trebaš biti jak da sve prebrodiš - rekao je Spasić koji danas radi u jednom skladištu u Kragujevcu za 400 eura mjesečno. 

Ponudili su mu pomoć

Nakon što je javno priznao da je u depresiji te da mu treba pomoć, Udruga veterana Real Madrida, koja pomaže bivšim igračima, obećala je da će mu pomoći. 

- Sretan sam zbog toga. Ponosan sam, to je možda moja greška. Sve što mi se dogodilo me jako pogodilo i nisam ni s kim razgovarao. Živio sam u tišini i zatvorio se u sebe - rekao je Spasić.

Najčitaniji članci