Obavijesti

Sport

Komentari 40

'Doktori su bili protiv, riskirao sam. Euro? Očekivao sam više'

'Doktori su bili protiv, riskirao sam. Euro? Očekivao sam više'
9

Ne sviđa mi se ovaj sustav natjecanja, bilo nam je važno da se ne osramotimo do kraja turnira, a ne vidim razlog zašto i sljedeći put ne bih igrao na Euru do 21 godine, kaže Brekalo

VIDEO

Šteta, velika šteta, imao sam puno veća očekivanja od ovog turnira. Ali, sve je krenulo nespretno, čak bi rekao i da smo protiv Rumunjske u utakmicu ušli malo neorganizirano. A realno, imali smo i nesreće, od one moje ozljede, pa ruke kod penala za prvi gol Rumunja..., kaže Josip Brekalo.

Nikola Vlašić i Josip Brekalo bili su najjače karike hrvatske reprezentacije do 21 godine na Europskom prvenstvu, dvije nadolazeće zvijezde našeg nogometa bili su i jedini kockasti strijelci na turniru. A Brekala zanimljivo smeta i još nešto.

Croatia v England - 2019 UEFA European Under-21 Championship - Group C - San Marino Stadium

- Čudan mi je i ovaj sustav natjecanja, kao imate tri grupe, a zapravo je svaka utakmica izlučna. I nemate pravo niti na jedan kiks. Mi smo poslije Rumunjske praktički već ispali, pa da smo pobijedili Francuze i Engleze nitko nam ne bi mogao garantirati prolaz dalje. Pa neke su reprezentacije ispale i sa šest bodova - kaže Josip Brekalo, pa dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sada sam čuo da će na sljedećem Europskom prvenstvo do 21 godine biti 16 reprezentacija, da će biti normalan sustav, četiri skupine po četiri momčadi. I to je to, po dva idu dalje, to je najnormalniji sustav. Kažem, nakon poraza od Rumunjske, sve je za nas bila nemoguća misija.

Kako sada ocjenjujete cjelokupni nastup na Europskom prvenstvu?

- Hmm, sada kada razmislim, ajmo reći ovako. Cjelokupni nastup i konačan rezultat na turniru nije bio u skladu s našom kvalitetom, pa i onime što mi kao momčad zaslužujemo. Rumunjska je kvalitetna reprezentacija, ali oni sigurno nisu za tri gola bolji od nas, nema šanse.

Sve je krenulo loše već s Rumunjima...

- Ta je utakmica bila loša, sve je ispalo nespretno. A već na početku je onaj moj šut mogao završiti u mreži i poveli bi 1-0. Onda sam se ozlijedio, a dok sam napustio igru, već je bilo 2-0 za njih. I tu nam se nije bilo lako vratiti. Odmah je krenula negativa, poslije toga je bio vidljiv i naš manjak samopouzdanja, ali smo se uspjeli skupiti i odigrati dvije kvalitetne utakmice. Bilo je važno da se ne osramotimo do kraja.

Croatia v England - 2019 UEFA European Under-21 Championship - Group C - San Marino Stadium

Vi ste mnoge iznenadili nastupom u drugoj utakmici s Francuskom...

- Dugo sam iščekivao i pripremao se za ovaj turnir, a onda se u prvoj utakmici ozlijedim na samom početku. Užas. Ma nije moglo gore. Onda smo vidjeli da nije ništa previše ozbiljno, pa sam odlučio zaigrati na svoj rizik. Svaki doktor bi rekao kako moram pauzirati 10-ak dana, ali ja sam se osjećao dobro. I htio sam igrati, to je bila moja odluka. Osjećao sam se dobro. Na kraju su druge dvije utakmice ispale OK, najvažnije da smo pružili dobre partije, protiv Engleza izvukli pozitivan rezultat.

Vi ste 1998. godište, pred vama je još jedan kvalifikacijski ciklus za U-21 vrstu. No, je li realno gledati vas i za dvije godine na Europskom prvenstvu do 21 godine?

- Vidjet ćemo, o tome sam pričao i s nekim igračima još na pripremama. Ali, zašto ne? Naravno da se nadam da ću što češće biti u kadru A reprezentacije, ali zašto ne bih igrao na Europskom prvenstvu U-21? Pa tu igraju svi najbolji mladi igrači Europe, želim biti dio toga. No, ta odluka nije samo na meni.

Koliko sada imate odmora?

- Vidjet ćemo, u Njemačkoj postoji jedno pravilo, a to da se nakon ovakvih turnira dobije po tri tjedna odmora. Još ništa ne znam, nisam pričao s novim trenerom, sve ću znati vrlo brzo. Ali, vjerujem da ću imati barem 20 dana odmora, to je sasvim OK.

Što vas očekuje u novoj sezoni, kakva je vaša klupska situacija?

- Nisam još pričao s novim trenerom, ali kod mene je sve dosta specifično. Zatražio sam odlazak iz Wolfsburga, iako to nisam rekao tako direktno. Želim igrati u kontinuitetu, želim bolji status od ovoga koji sada imam u Wolfsburgu. I njime trenutačno nisam zadovoljan. Vidjet ćemo kako će se sve razviti, prvo moram pričati s novim trenerom, a onda ćemo odlučiti što je najbolje za sve nas - završio je Brekalo

Croatia v England - 2019 UEFA European Under-21 Championship - Group C - San Marino Stadium
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu