Sport

Komentari 12

Ikona HNL-a na putu do duple krune na Kutiji: Draža bi mi bila veteranska! Seniori se ne ljute

Ikona HNL-a na putu do duple krune na Kutiji: Draža bi mi bila veteranska! Seniori se ne ljute

Za finale Kutije šibica igrat će Keraterm i Poliklinika Milojević te Krešimir Keta Bandić i Juicy Maraska. Favoriti su Poliklinika te Juicy, ali protivnici su već priredili iznenađenja. Na golu Juicyja je neuništivi Mario Jozić (49)

Kutija šibica stigla je do završnice svog jubilarnog 50. izdanja. U utorak su na rasporedu polufinalne utakmice, na parket Dvojke Doma sportova od 17:30 će Keraterm i Poliklinika Milojević, a sat vremena kasnije Krešimir Keta Bandić i Juicy Maraska.

POGLEDAJTE VIDEO:

U prvom polufinalu favorit je Poliklinika Milojević koja je na Štefanje izbacila Pimont nakon izvođenja sedmeraca 4-3. Kanjuh, Mužar, Čekol, Grbeša, Prgomet, Mudronja i ekipa vjerojatno su u polufinalu očekivali Dobermann, ali Keraterm je napravio iznenađenje i pobijedio 2-1 golovima Frigana i Hrge. A sjajan je na golu bio Karas.

Ta je utakmica čak nakratko prekinuta u posljednjem minutama kada su brojni navijači na parket ubacili kartone od piva, pa cijela dvorana glasno zapjevala "I nikom nije lepše neg je nam, samo da je tako svaki dan". Zanimljivo, uz navijače je zapjevala i klupa Keraterma. Najveći malonogometni turnir u Hrvatskoj očito je jako nedostajao zagrebačkoj publici.

U drugom polufinalu na papiru veće šanse ima Juicy Maraska, momčad koja u kadru ima Jelovčića, Novaka, Perića, Jurića, Fetića, Kahvedžića. U četvrtfinalu s Biberonom nije bilo golova, pa su s dva sa sedam metara prošli dalje. Sada ih čeka najveće iznenađenje turnira, ekipa iz Mostara Krešimir Keta Bandić koja je sa svega šest igrača i golmanom prošla Cammeo Big Bang nakon sedmeraca s 3-2. U svojim redovima imaju ključne igrače (Ivanković, Ćorluka, Božinović...) njemačkog futsal prvaka TSV Weilimdorfa, pa i jednog od najboljih europskih futsal golmana - Miodraga Aksentijevića koji je godinama prvo ime srpske reprezentacije.

Ali, na golu Juicy Maraske je neuništivi Mario Jozić (49), koji je s Marsonijom prije 26 godina prvi put branio u HNL-u. Njemu je nedjelja bila kao iz najboljeg scenarija jer je i s veteranima Senjak hotela Matan izborio finale, a pritom nije primio ni gol.

- Presretan sam, moram biti, i dalje živim svoj san. Iza mene je jako uspješan dan, strašno sam ponosan na svoje veterane, stvarno sanjamo tu Kutiju šibica. Seniorsko četvrtfinale? Možda i nismo gledateljima pružili spektakl kakav se očekivao od dvije ovakve momčadi, igralo se čvrsto, obje momčadi imale su po dvije-tri prigode. Penali su uvijek lutrija, a tu su uvijek igrači u prednosti - rekao nam je junak Jozić koji je brano i za Slaven Belupo, Dinamo i Lokomotivu.

- Koja mi je Kutija draža? Ma ipak ova veteranska, to sam već i rekao suigračima u Juicy Maraski, nitko se ne ljuti na mene, haha. Evo, kažu mi dečki da sam im malo i pokvario prosjek godina, pa da smo čak zbog mene i najstarija momčad u seniorskom polufinalu, haha. Osjećam se odlično, presretan sam zbog ove dvije pobjede, a vjerujem da na obje strane mogu i do kraja.

Raspored:

Seniori, polufinala:

17:30, Keraterm - Poliklinika Milojević
18:30, Krešimir Keta Bandić - Juicy Maraska

Veterani, za treće mjesto:

16:00, Skripta - Podstrana

Žene, za treće mjesto:

15:00, ŽNK Dinamo Zagreb - ŽMNK Dinamo Zagreb

Najčitaniji članci