Obavijesti

Sport

Komentari 25

Kakva ludnica na Kutiji šibica: Cijela dvorana zajedno pjevala 'I nikom nije lepše neg je nam!'

Kakva ludnica na Kutiji šibica: Cijela dvorana zajedno pjevala 'I nikom nije lepše neg je nam!'
11

Najveće iznenađenje svakako je ispadanje CB Dobermanna od kojeg je, u ludoj utakmici koja je čak bila i prekinuta (navijači su bacali kartone od piva na parket), bolji bio Keraterm...

VIDEO

Kutija šibica još se jednom pokazala najkvalitetnijim malonogometnim turnirom u regiji, a Štefanje najzanimljijivijm danom cijeloga turnira. Naravno, i ovoga se puta tražila ulaznica više (300-tinjak gledatelja je i s kupljenom ulaznicom ostala ispred dvorane), a dvojka Doma sportova bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Kako i ne bi, kada su na Kutiji danas haklali pravi majstori, velikog i malog nogometa. 

Pokretanje videa...

Sukob s policijom ispred Kutije šibica VIDEO

Od zanimljivih bivših velikonogometaša gledatelji su mogli uživati u predstavama Jerka Leke, Silvija Marića, Hrvoja Štroka, Ante Tomića, Vedrana Ješea, Sergeja Jakirovića, Ivice Vrdoljaka, Mihaela Mikića..., tu je bio i golman Ludogoreca Kristijan Kahlina, dok je na Kutiji nastupila i čitava krema regionalnog futsala.

Brojni reprezentativni Hrvatske (Novak, Jelovčić, Luketin, Perić, Grbeša, Kanjuh, Grcić, Matošević, Čekol...), Slovenije (Čujec, Vrhovec, Čeh, Turk, Fetić...), Bosne i Hercegovine (Ivanković, Aladžić...), pa i omaleni Brazilac Pulinho, član hrvatskog futsal prvoligaša MNK Novo Vrijeme. I ovo Štefanje donijelo je puno neizvjesnosti, penala, ali i dobrih poteza.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: 50. Kutija Šibica, polufinale veteranskog turnira, Skripta - Promotionplay-Domograd

Već prvo četvrtfinale pokazalo je kako će Štefanje opet ponuditi spektakl. I prilično neizvjesnu borbu u dvojci Doma sportova. Krešimir Keta Bandić je na četvrtfinale stigao sa samo jednom zamjenom, ali i igračima njemačkog futsal prvaka Weilimdorfa. Opet, zagrebački hakleri pod imenom Cammeo Big Bang Team dugo igraju skupa, na Kutiji su već nizali dobre rezultate.

Dečki iz Dubrave su poveli preko Raca poslije dobro uigrane kombinacije iz prekida, dok je Keta Bandić izjednačio krajem prvoga dijela preko Božića. Do kraja se igralo otvoreno i agresivno, s dosta udaraca, ali bez novih golova. Penali su uvijek lutrija, a tu su s(p)retniji bili igrači Krešimir Kete Bandića koji su tako dohvatili svoje prvo polufinale na Kutiji.

50. Malonogometni turnir Kutija Šibica, polufinale, Krešimir Keta Bandić - Cammeo Big Bang Team

Biberon i Juicy Maraska slovili su i prije početka za velike favorit ovog turnira, a dvoboj dvije prave malonogometne momčadi završio je bez golova. Igralo se "tvrdo", cilj je bio ne pogriješiti, a pobjednik se još jednom odlučio izvođenjem sedmeraca. A tu Juicy Maraska ima sjajnog Marija Jozića koji je i s 49 godina na leđima neslavadiv i iz penala, još jednom bio najbolje ime svoje momčadi. 

Dapače, Mario Jozić imao je sjajan dan, s veteranima Senjak hotela Matan stigao je do finala, s Juicy Maraskom u polufinale seniorskog turnira, a na Štefanje je pred punom dvoranom upisao još dva "cleen sheeta".

50. Malonogometni turnir Kutija Šibica, polufinale, Biberon Koestlin - Juicy Maraska

- Presretan sam, moram biti, i dalje živim svoj san. Iza mene je jako uspješan dan, strašno sam ponosan na svoje veterane, stvarno sanjamo tu Kutiju šibica. Seniorsko četvrtfinale? Možda i nismo gledateljima pružili spektakl kakav se očekivao od dvije ovakve momčadi, igralo se čvrsto, obje momčadi imale su po dvije-tri prigode. Penali su uvijek lutrija, a tu su uvijek igrači u prednosti - rekao nam je junak Mario Jozić, pa nastavio:

- Koja mi je Kutija draža? Ma ipak ova veteranska, to sam već i rekao suigračima u Juicy Maraski, nitko se ne ljuti na mene, haha. Evo, kažu mi dečki da sam im malo i pokvario prosjek godina, pa da smo čak zbog mene i najstarija momčad u seniorskom polufinalu, haha. Osjećam se odlično, presretan sam zbog ove dvije današnje pobjede, a vjerujem da na obje strane mogu i do kraja.

Gužva na Kutiji šibica! Stotine navijača ostalo ispred dvorane, bilo je i sukoba s policijom

U trećem polufinalu susrele su se Poliklinika Milojević i Pimont, dvije respektabilne zagrebačke futsal družine, a gledatelji su i po treći put u seniorskom dijelu turnira vidjeli penale. Ovdje su izvođači bili puno precizniji nego u prve dvije utakmice, no treći pokušaj Pimonta otišao je preko gola, dok je Prgomet bio siguran i odveo Polikliniku Milojević do još jednog polufinala.

I za kraj seniorskog dijela turnira - prava drama i najveće iznenađenje. Sjajna momčad Keraterm Centroplinomonta je s turnira, uz podršku brojnih navijača, izbacila moćni CB Dobermann. A nije sve tako izgledalo u početku, Dobermann je poveo preko Rumbaka i kontrolirao utakmicu. No, sredinom prvoga dijela razigrali su se i Zagrepčani, izjednačili preko Frigana i napravili ludnicu u dvorani.

50. Malonogometni turnir Kutija Šibica, četvrtfinale, CB Doberman - Keraterm Centroplinomont

Keraterm je i u nastavku dignuo ritam, Hrga je u 27. minuti zabio za veliki preokret, a onda je krenuo silovit pritisak Dobermanna. Čak četiri puta (?!) su igrači u žutim dresovima gađali okvir gola, poslije isključenja Mijoča imali i dvije minute igrača više, ali na vratima Keroterma sjajan je bio Karas.

Utakmica je čak nakratko prekinuta u posljednjem minutama kada su brojni navijači na parket ubacili kartone od piva, pa cijela dvorana glasno zapjevala "I nikom nije lepše neg je nam, samo da je tako svaki dan". Zanimljivo, uz navijače je zapjevala i klupa Keroterma. Najveći malonogometni turnir u Hrvatskoj očito je jako nedostajao zagrebačkoj publici.

U veteranskom dijelu turnira vidjeli smo dvije sigurne i uvjerljive pobjede, pa će se u velikom finalu Kutije šibica naći Senjak hoteli Matan (Jozić, Simeunović, Leko, Brnjić, Martinac) protiv Promotionplaya čije boje i ove godine brane Baričević, Ješe, Tomić, Franja, Štrok, Jakirović, Marić, Vrdoljak, Mikić...

Zagreb: 50. Kutija Šibica, polufinale veteranskog turnira, Podstrana - Senjak Hoteli Mata

U ženskom dijelu turnira u finalu će se sastati ŽMNK MC Plus Agram i Michieli Tomić. Dva velika poraza upisale su nogometašice Dinama čije su obje momčadi ispale s turnira. Posebno je zanimljiv bio prvi polufinalni obračun u kojem je Sara Makovec minutu prije kraja izjednačila rezultat na 2-2, a onda i jedina bila precizna sa šest metara pa odvela Agram u finale.

Gužva na Kutiji šibica! Stotine navijača ostalo ispred dvorane, bilo je i sukoba s policijom

Glavni turnir

Četvrtfinale, rezultati: Krešimir Keta Bandić - Cammeo Big Bang Team 1:1 (3:2-7m; Božić / Rac), Biberon Koestlin - Juicy Maraska 0:0 (0:2-7m), Poliklinika Milojević - Pimont Staklo Matić Max autodijelovi 1:1 (4:3-7m; Vučković / Toš), CB Dobermann - Keraterm Centroplinomont 1-2 (Rumbak / Frigan, Hrga).

Veteranski turnir

Polufinale, rezultati: Podstrana - Senjak hoteli Matan 0-2 (Leko, Lalić), Skripta - Promotionplay Domograd 0-2 (Štrok, Marić).

Ženski turnir

Polufinale, rezultati: ŽMNK Dinamo Zagreb - ŽMNK MC Plus Agram 2:2 (2:3-6m; Stanić, Bračević / Conjar, Makovec), Michieli Tomić - ŽNK Dinamo Zagreb 4:1 (Pedić, Piskić, Bagarić, Dulčić / Skenderi).

Zagreb: 50. Kutija Šibica, polufinale veteranskog turnira, Skripta - Promotionplay-Domograd
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje