Obavijesti

Sport

Komentari 35

Ima 16 godina, igrao je za prvu momčad Leverkusena i postat će najmlađi debitant Vatrenih U-19

Ima 16 godina, igrao je za prvu momčad Leverkusena i postat će najmlađi debitant Vatrenih U-19

Na Šimunićevom popisu prvi put se nalaze dva igrača iz Bundeslige, Jakov Šuver iz Stuttgarta te 16-godišnji Noah Phil Pesch iz Bayer Leverkusena koji će postati najmlađi debitant u povijesti ove vrste

VIDEO

Izbornik mlade hrvatske U-19 nogometne reprezentacije Josip Šimunić objavio je popis igrača za nadolazeće utakmice kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Hrvatska će biti domaćin skupine u Karlovcu i igrati protiv Gibraltara (10. studenoga), Armenije (13. studenoga) i Škotske (16. studenoga). Plasman u elitno kolo kvalifikacija izborit će dvije prvoplasirane momčadi u skupini te najbolja trećeplasirana momčad iz svih kvalifikacijskih skupina. Europsko prvenstvo održat će se u Slovačkoj od 18. lipnja do 1. srpnja.

'Bio sam kapetan Njemačke, ali srce me odvuklo među Vatrene'
'Bio sam kapetan Njemačke, ali srce me odvuklo među Vatrene'

Na Šimunićevom popisu prvi put se za službene nastupe nalaze dva igrača iz Bundeslige, Jakov Šuver iz Stuttgarta te 16-godišnji Noah Phil Pesch iz Bayer Leverkusena koji će postati najmlađi debitant u povijesti ove vrste za koju je, doduše, nekoliko puta zaigrao u prijateljskim susretima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otac mu je Nijemac, a majka iz okolice Zadra, a iako je već igrao za njemačku vrstu, odlučio se za Hrvatsku. Za prvu momčad Bayera nastupio je u nekoliko prijateljskih utakmica, a pokriva više ofenzivnih pozicija. Njegov godinu dana stariji brat Leon već je nosio hrvatski dres.

- Nažalost, imali smo nekoliko pozitivnih testova na COVID-19 pa smo morali modificirati sastav, ali to je postala nogometna svakodnevica. Neće nam biti jednostavno, ali očekujemo da ćemo proći. Moramo u svim utakmicama biti sto posto unutra i u tom slučaju neće biti problema - rekao je Šimunić.

Na njegovom popisu našli su se sljedeći igrači: Franko Kolić (Osijek), Mateo Lisica (Istra 1961), Fran Žilinski (Lokomotiva), Mauro Perković (Istra 1961), Jakov Šuver (Stuttgart), Tomislav Duvnjak (Dinamo), Luka Stojković (Lokomotiva), Franjo Ivanović (Augsburg), Matija Frigan (Orijent 1919), Gabriel Vidović (Bayern), Noah Phil Pesch (Bayer Leverkusen), Antonio Frigan (Novigrad), Ivan Cvijanović (Osijek), Marko Brkljača (Hajduk), Niko Rak (Šibenik), Luka Bradarić (Hajduk), Ivan Krolo (Hajduk), Nikola Macolić (Orijent 1919), Karlo Špeljak (Lokomotiva) i Ivan Ćubelić (Dugopolje).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića