Sport

Komentari 7

Ima 42 godine i nije mu dosta! Pacquiao će se boriti u kolovozu

Ima 42 godine i nije mu dosta! Pacquiao će se boriti u kolovozu

Filipinac je zadnji put boksao u srpnju 2019. godine kada je pobijedio Keitha Thurmana i osvojio WBA pojas u poluteškoj kategoriji. Ipak, taj pojas nije branio pa mu je kasnije oduzet

Filipinska boksačka zvijezda 42-godišnji Manny Pacquiao vraća se u ring nakon dvogodišnje pauze, u u meču kojim će 24. kolovoza u Las Vegasu pokušati uzeti WBC i IBF pojaseve u velter kategoriji od Amerikanca Errola Spencea.

- Volim izazivati ​​najbolje - rekao je Pacquaio koji je to objavio na svom twitteru u petak, dodajući da bi ova borba "mogla biti (njegova) posljednja".

Filipinac je zadnji put boksao u srpnju 2019. godine kada je pobijedio Keitha Thurmana i osvojio WBA pojas u poluteškoj kategoriji. No, budući da ga kasnije nije obranio, dotična Federacija oduzela mu je krajem siječnja ovu titulu koja sada pripada Kubancu Yordenisu Ugasu.

"Pac-Man", koji je u početku najavio da želi borbu protiv irske superzvijezde mješovitih borilačkih vještina (MMA) Conora McGregora, pokušao je dogovoriti meč protiv Amerikanca Ryana Garcije, a bio je u pregovorima s Terenceom Crawfordom, WBO prvakom u poluteškoj kategoriji.

No na kraju je dogovorio borbu protiv 31-godišnjeg Spencea koji je pobijedio u 27 borbi (uključujući 21 nokautom). Titulu WBC-a dodao je svom rekordu svladavši Shawna Portera u rujnu 2019., a u prosincu 2020. zadržao ga je u borbi protiv Dannyja Garcije.

Svjetski prvak u osam različitih kategorija, od muhe do super-veltera, Pacquiao (62 pobjede, 7 poraza, 2 remija) uspio je nekoliko godina voditi političku karijeru na Filipinima, gdje je izabran za senatora, nastavljajući unatoč tome boksati na najvišoj razini.

Najčitaniji članci