Obavijesti

Sport

Komentari 197

Nije išlo: Marin Čilić izgubio od Johna Isnera prvi put u karijeri

Nije išlo: Marin Čilić izgubio od Johna Isnera prvi put u karijeri
1

Marin Čilić izgubio je u polufinalu Pariza od Johna Isnera 4-6, 3-6 i tako izgubio priliku da u dva tjedna uđe u svoje drugo finale. Prvi je to poraz Čilića od Isnera u sedmom međusobnom meču

VIDEO

Po prvi put u karijeri pobijedio je Novaka Đokovića, preskočio je Rafu Nadala na ATP listi, osigurao ranking karijere (7. mjesto) i - ispuhao se. Marin Čilić u polufinalu Pariza izgubio je od Johna Isnera 4-6, 3-6 i tako zapeo na korak do finala.

Marin danas niti približno nije izgledao kao u jučerašnjem sjajnom meču protiv Đokovića. Ništa mu nije polazilo za rukom, a čini se kako mu je ponajviše nedostajalo energije s obzirom na fizički i psihički težak meč protiv prvog tenisača svijeta jučer.

Od prvog poena Čilić se mučio sa servisom, a Isner je to naplatio u devetom gemu prvog seta. U najgorem trenutku Marin je izgubio svoj servis i bombarder Isner to nije mogao propustiti. Prvi set završio je nakon 36 minuta i već tada bilo je jasno da će se ispuhani Marin teško vratiti.

U drugi set najbolji hrvatski tenisač ušao je nešto bolje i u četvrtom gemu drugog seta Marin je imao svoju prvu break loptu u meču, no Isnera je izvukao njegov sjajni servis. Tri asa i to je bilo to, problema više nije bilo.

Ubrzo nakon toga novi problemi za Čilića. Pri rezultatu 3-3 Isner radi novi break i dovodi Marina na rub poraza. Potvrdio je to svojim sjajnim servisima, a onda i novim breakom za konačnu pobjedu 4-6, 3-6.

Prva pobjeda Isnera nad Čilićem

Marin i John međusobno su do ovoga meča igrali čak šest puta, a u svih je šest susreta slavio naš tenisač. Uz to Isner je osvojio tek četiri seta. No ovoga puta Marin nije bio svoj, ništa mu nije polazilo od ruke i Amerikanac je lakoćom slavio. napravio je Čiliću upravo ono što je on napravio Đokoviću - pobijedio ga po prvi put u karijeri.

Marin je sedmi tenisač svijeta

No i nakon poraza od 27. tenisača svijeta Marin će od ponedjeljka biti sedmi tenisač svijeta. Najbolji je to plasman sjajnog Međugorca u karijeri. Iza Marina su Nadal, Berdych, Tsonga, Federer i mnogi drugi sjajni tenisači.

Statistika sve otkriva

Letimični pogled na statistiku otkriva zašto je Čilić izgubio od Isnera. Amerikanac je bio bolji u svakom segmentu igre. Najbolji dokaz su asovi, 18-1 za Isnera. Amerikanac je imao i bolji postotak prvog servisa (80-48), a imao je čak osam prilika za break te ih je iskoristi tri. Marin je imao tek jednu break priliku.

Andy Murray prvi tenisač svijeta

Pariz je donio još jednu veliku promjenu. Novak Đoković više nije prvi tenisač svijeta. Njegovo će mjesto preuzeti od ponedjeljka Andy Murray. Škot je ušao u finale bez borbe s obzirom da mu je polufinalni susret Pariza bez borbe predao Miloš Raonić. Đoković je prvo mjesto na ATP listi držao 122 tjedna u nizu.

TIJEK MEČA: Marin Čilić - John Isner 4-6, 3-6

DRUGI SET: ČILIĆ - ISNER 3-6

  • Gotovo je, Marin Čilić izgubio je 4-6, 3-6
  • 5-3 vodi Isner i jako je blizu trijumfa nad najboljim hrvatskim tenisačem.
  • Uh, u velikim je problemima Marin. Novi break Isnera. Poveo je Amerikanac 4-3 i sada će servirati za potvrdu breaka i približavanje prvoj pobjedi nad Čilićem u karijeri
  • Isner ponovno dominantno drži svoj servis i ne dozvoljava Čiliću ni najmanju priliku da mu zaprijeti, 3-3 je.
  • Čilić vodi 3-2, a evo i malo statistike. Isner je bolji na servisu, čak 14 asova spram jednog Marinovog. Obojica imaju po jednu dvostruku pogrešku, a Isner ima čak 76% prvog servisa. Marin je tek na 52%.
  • Prva break lopta za Marina u četvrtom gemu drugog seta, no Isnera je izvukao njegov sjajni servis. Tri asa i to je to, 2-2. No lijepo je napokon vidjeti pritisak Marina na servis Amerikanca, odigrao je tri fantastična poena za dolazak do njegove prve break lopte u meču.
  • I drugi set će svojim servisom otvoriti Marin Čilić. Sretno, Marine! Dobro je krenulo, Marin vodi 1-0. Isner je lakoćom izjednačio, no zabrinjava činjenica da Marin nije imao niti jednu break priliku. S druge strane, Amerikanac ih je do sada ima četiri, iskoristio je jednu.

PRVI SET: ČILIĆ - ISNER 4-6

  • Prvi set ide na stranu Amerikanca. Isner je samo potvrdio break i poveo 1-0 u polufinalu nakon 36 minuta igre. Ovo je prvi izgubljeni set Marina Čilića u Parizu.
  • Poveo je Čilić 4-3. U dosadašnjem dijelu meča Marin ima jedan as, dok ih je Isner ispalio pet uz 100% uspješnih poena na prvom servisu (13/13). Nakon uspješnog Isnerova servisa, Marin je izgubio svoj servis u najgorem mogućem trenutku. Pri rezultatu 4-4 Isner je 'breaknuo' Čilića i servira za prvi set.
  • Isner je izjednačio na 1-1 bez većih problema. Još uvjerljivije vraća Čilić. U svom drugom servis gemu Marin je poveo 2-1 bez izgubljenog poena... Čilić vodi 3-2, Isner je na servisu i poravnava na 3-3. Zasad obojica drže svoj servis, no neobično puno pogrešaka rade obojica na svom servisu i čini se kako je samo pitanje vremena kada će jedan od njih izgubiti svoj servis.
  • Počeo je meč polufinala Pariza. Marin servira prvi i već veliki problemi za najboljeg hrvatskog tenisača. Imao je Isner priliku za break, no Marin je nakon sedam minuta igre ipak uzeo prvi gem.
  • I u Parizu Marin je u boljoj formi od Isnera. U tri meča Čilić još nije izgubio ni set, dok je Isner morao u treći set sa Sockom i Struffom
  • U šest dosadašnjih mečeva Isner je Marinu uzeo tek četiri seta.
  • Marin Čilić i John Isner zagrijavaju se na terenu u Parizu i kroz desetak minuta trebao bi početi prvi polufinalni meč u Parizu.
  • Vrijeme i protivnik nisu mogli biti bolji. Marin igra tenis života, a na drugoj strani u polufinalu Pariza (14 sati) stajat će tenisač koji još ne zna za pobjedu protiv fantastičnog Međugorca. U šest međusobnih susreta Marin je slavio u svih šest i danas s razlogom vjeruje u pobjedu protiv Amerikanca.
  • Pobjedom protiv Đokovića Marin je vrlo vjerojatno srpskog tenisača skinuo s vrha ljestvice najboljih tenisača svijeta. Pobijedi li Andy Murray danas u drugom polufinalu Pariza Raonica, Škot će zasjesti na vrh ljestvice. Prvi put od srpnja 2014. Đoković neće biti prvi tenisač svijeta.

>>>Čilić express: Marin je pomeo Đokovića prvi put u karijeri

>>>Pogledajte poen kojim je Čilić srušio Đokovića

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače