Obavijesti

Sport

Komentari 43

Imaju motiv od 7 milijuna eura: Lijepa zarada ako osvoje Euro

Hrvatski reprezentatvci su za HNS već zaradili 10,5 milijuna eura. Osvoje li EP, Bilić Boysi među sobom dijele 7 milijuna. Takav je bio dogovor s HNS-om uoči Eura '12.

VIDEO

Premije igračima na velikim natjecanjima u prošlosti su uvijek podizale prašinu. Za Euro 2012. sve se zna. HNS i igrači su se unaprijed dogovorili da će 60 posto prihoda od nastupa na Euru dobiti Rusanova, a da će ostalih 40 posto biti podijeljeno između igrača i stručnog stožera.

 I kod njih se, pak, točno zna koliko će tko dobiti. Igrači će podijeliti 80 posto, dok će Slaven Bilić i njegovi pomoćnici podijeliti.

Samim plasmanom na Europsko prvenstvo Uefa je HNS-u dala osam milijuna eura, tako da su već svi dobro zaradili. Svaka pobjeda na Euru donosi milijun eura bonusa, a remi je upola manji. Hrvatska je stoga nakon dvije utakmice zaradila još milijun i pol eura.

Budući da će biti najmanje treća u skupini, HNS će inkasirati još najmanje dodatni milijun eura bonusa. Da Hrvatska osvoji Europsko prvenstvo, samo igrači bi podijelili sedam milijuna eura, a stručni stožer 1,9 milijuna eura. Pobjeda u četvrtfinalu vrijedi dva milijuna eura, a u polufinalu milijun više. 

Trijumf u finalu HNS-u donosi 7,5 milijuna eura, dok će poraženi dobiti upola manje. Hrvatski igrači su dobre premije zaradili još i kroz kvalifikacije.

Za pobjede u važnijim utakmicama dobivali su i do 15.000 eura, a za slavlje u Istanbulu je svaki igrač dobio 25.000 eura. Naravno, igrači osim od Uefina novca mogu tako zaraditi i od dodatnih premije koje bi im dao HNS. Ako su za Tursku dobili po 25.000. sigurno bi za pobjedu protiv Španjolske dobili i triput više.

Za plasman 8 milijuna eura

Naši se nisu plasirali na SP i to je bio ozbiljan financijski udarac. Plasman Bilić Boysa na Euro spasio je HNS.

Pobjeda od milijun eura

Svaku pobjedu Uefa nagrađuje s milijun eura. Ova protiv Irske je osigurala najmanje 3. mjesto. koje vrijedi još milijun.

Bod im nosi još 500.000

Mandžin gol ostavio je Hrvatsku u igri za četvrtfinale, koje donosi još dva milijuna eura bonusa.

Prolaz pa slijedi berba

Ako Bilić Boysi prođu, ostaju u igri za oko sedam milijuna eura, koliko pripada momčadi koja osvoji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 43

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo