Obavijesti

Sport

Komentari 10

Navijačima ne mogu obećati da će netko od mladih biti starter

Navijačima ne mogu obećati da će netko od mladih biti starter
1

Rijekin trener Igor Bišćan gostovao je u emisiji 'Mali nogometni razgovori' na HNTV-u, a osvrnuo se na aktualnu sezonu. Smatra da Rijeka teško može do naslova u ligi, ali fokus stavlja na Kup

VIDEO

Igor Bišćan nije imao lagan početak na klupi Rijeke. Od samog dolaska na klupu dočekan je 'na nož'. Armada mu je zamjerila grijeh iz prošlosti, gestikulaciju prema navijačima dok je igrao za Dinamo.

- U prvom razgovoru sa sportskim direktorom Srećkom Juričićem rekao sam da bi bilo dobro da izvidimo situaciju oko tog pitanja. Znao sam da postoji možebitni problem koji vuče korijenje iz prošlosti. Ispalo je da sam ja problem i to mi je žao. Vrijeme će pokazati jesam li ja dobar trener za Rijeku - počeo je Bišćan u razgovoru za HNTV pa nastavio:

- Ako zaredam s lošim rezultatima taj sukob s navijačima će se potencirati još više. Nadam se da će se razmirice riješiti pa ćemo svi moći lakše raditi.

Odnosi s navijačima sve bolji

Situacija se boljim rezultatima Rijeke znatno popravila. Istok i zapad mu skandiraju.

- To je lijepo čuti, ali ne bih se htio previše osvrtati na to. Bitno je da se nađe zajednički jezik i da nismo podijeljeni jer samo tako možemo ispuniti svoj potencijal.

NK Osijek - GNK Dinamo

Bišćan je priznao da ni on nije očekivao ovako dobre partije svog kluba.

- Teško je bilo predvidjeti da ćemo svih devet utakmica ostati neporaženi. Odigrali smo fenomenalne utakmice protiv izravnih konkurenta, sve pohvale mojim igračima koji su pokazali da ipak znaju i da nije možda bio sav problem u njima. Trebalo se promijeniti smjer u kojem se išlo.

Riječkom strategu najdraža je pobjeda nad, do tada, neporaženim Dinamom.

- Osijek u gostima i Lokomotiva kod kuće bile su naše najbolje utakmice, a najvrjednija je pobjeda protiv Dinama. Ima najveći težinu jer Zagrepčani ove sezone igraju fantastično.

'Ma, kakva sreća?'

Voditelj HNTV-a konstatirao je da je Rijeka možda i sretno prošla Lokomotivu u Kupu. Gubili su Riječani u Kranjčevićevoj 1-0 i bili u podređenom položaju, a onda su iskoristili crveni karton Lokomotive i okrenuli susret.

- Sreća je kad lopta ide u gol i pogodi psa koji pretrčava po gol-liniji - objasnio je svoje viđenje Igor Bišćan.

Rijeku nose golovi Antonija Mirka Čolaka koji je kod Keka bio u drugom planu. Sada s devet golova drži drugo mjesto liste strijelaca u prvenstvu.

- Nijanse su prevagnule što sam se odlučio za Čolaka. On je prvi koji kreće u presing, fizički je sjajan. Mislim da svaki trener želi imati jako puno takvih igrača u ekipi. Da je Puljić dobio priliku protiv Intera možda bi on imao ovakve brojke. Mislim da je i pred Jakovom dobra mogućnost u našem klubu ako izdrži i pričeka svoju šansu - rezonirao je Bišćan.

Prodaja je neminovna

Spominju se prodaje Hebera, Leonarda Žute i Alexandera Gorgona u ovom prijelaznom roku.

- Mislim da je prodaja realnost svakog kluba s ovih prostora, svi smo toga svjesni. Vjerujem i siguran sam da ljudi koji vode klub žele najbolje klubu. Vjerujem da ćemo ostati konkurentni što god da se dogodilo.

- Heber je poseban igrač i svaki trener bi ga volio imati u svojoj ekipi. Pozitivan je, topao i svi ga volimo. Na nama je da pronađemo alternativu ili da ga nađemo u vlastitim redovima. Imamo mi igrača koji mogu zamijeniti Hebera - uvjeren je strateg Rijeke.

Bišćan je razočaran jer se susret protiv Slaven Belupa u Koprivnici morao odgoditi.

- Netko je odlučio da se ne može, ali eto, nema smisla vraćati se više na to. Nije se učinilo dovoljno da se teren osposobi.

Dinamo je teško dostižan

Smatra da je prvenstvo gotovo pa odlučeno.

- Teško možemo dostići Dinamo, smatram da oni neće prosuti puno bodova u nastavku sezone - realno zaključuje Bišćan koji je oprezan u svojim najavama.

Igor Bišćan poštuje rad Nenada Bjelice i misli da Dinamo može u osminu finala Europske lige.

- Dinamo ima ozbiljne šanse protiv Viktorije Plzen. Bjelica je pametno kazao da su Česi favoriti. Mislim da u tom susretu favorita nema. Njihovi rezultati u Ligi prvaka zaslužuju respekt. Ždrijeb je po mjeri i mislim da će Dinamo to proći.

- Treba biti realan i reći da nitko nije očekivao ovoliki pomak nakon onakve prošle sezone. Trener Bjelica je najveći pogodak Dinama, izvrstan je. Istaknuli su se i neki igrač i Dinamo izgleda jako kvalitetno.

'Ne mogu obećati da će igrati mladi'

Matjažu Keku zamjeralo se što u pet godina svog mandata nije promovirao niti jednog mladog igrača.

- Ne mogu obećati da će netko od mlađih dobiti šansu u skorije vrijeme, ili da će biti starter. Razumijem frustraciju navijača, mislim da ima par mladih, ali još to nije realno. Kroz šest mjeseci do maksimalno godinu dana možemo očekivati da će se jedan takav pojaviti - iskren je trener Rijeke.

'Po meni Messi svake godine mora dobiti Zlatnu loptu'

- Ako analiziramo nogometnu vještinu, pa i statistiku, nitko je ne bih trebao dobiti osim Messija. On je najbolji, dokle god igra, po meni bi je trebao dobivati. Ipak, znamo da izbor za Zlatnu loptu nije samo vještina. Bitni su i trofeji i neka ekipna postignuća, rekao je Bišćan i dodao:

- Modrićeva nagrada ima ogromnu težinu jer je došla nakon deset godina vladavina dvojca Ronaldo-Messi i po tome je još posebnija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled