Obavijesti

Sport

Komentari 0

Imamo novi sport! Ovo je hibrid vaterpola i rukometa - skyball

Imamo novi sport! Ovo je hibrid vaterpola i rukometa - skyball
2

U Rovinju je bilo više od 120 sudionika i nekoliko tisuća gledatelja, a projekt Water Skyball in Europe sufinancirala je Europska unija s 52.980 eura

U uvali Veštar u Rovinju više od 120 sudionika i nekoliko tisuća gledatelja okupilo se na prezentaciji novog sporta: skyball.

To je hibrid rukometa i vaterpola, dinamičan beskontaktni sport, koji karakteriziraju hvatanja i šutevi isključivo jednom rukom, brze promjene pravca kretanja, presretanja, specifičan gol i borilište postavljeno na dubini od jednog metra.

- Osim prijenosa tehničko-taktičkih znanja i bogatstva metodičkih vježbi, projekt ima za cilj poticanje zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja i aktivnog životnog stila na svim razinama poboljšavajući osobno blagostanje pojedinca - ističu pokretači projekta.

Koordinator projekta, mađarski Water Skyball savez, aktivnosti seli u sveučilišni grad Opole na jugu Poljske i novoizgrađeni olimpijski bazen Wodna Nuta, u kojem će se tamošnji aktivni sportaši i rekreativci iz nekoliko vodenih sportova okušati u vodenom skyballu. A posljednje sportsko događanje planira održati u Budimpešti, biseru Dunava, i to na plivalištu Tüskecsarnok gdje će srednjoškolci tehničkih usmjerenja, pod vodstvom educiranih trenera, imati prilike pokazati svoje motoričke sposobnosti i vještine u vodi.

Projekt Water Skyball in Europe sufinancirala je sredstvima programa Erasmus+ SPORT Europska unija u iznosu od 52.980 sura.