Obavijesti

Sport

Komentari 4

Imamo stijene: Navijači će doći na utakmicu Rijeke i Osijeka?!

Imamo stijene: Navijači će doći na utakmicu Rijeke i Osijeka?!
1

Iako nisu impresivne kao one na Kantridi, i Rujevica ima svoje stijene, a te su stijene - van kruga stadiona, na privatnom posjedu. Pa ni klub, ni policija tamo nemaju nikakve ingerencije

VIDEO

Belupo i Lokomotiva probili su led. Još jednim polufinalom Kupa nogomet nam se večeras vraća i na Kvarner! Rijeka brani trofej, stiže joj Osijek pun ambicija, a Rujevica će biti - prazna.

Nije joj prvi put, a uvijek naj..e ni kriva, ni dužna. Zbog poljudskih grijeha 12. listopada 2018. bez gledatelja se u Rijeci igralo 3. kolo Lige nacije. Hrvatska vs. Engleska.

Završilo je 0-0. Na travnjaku Modrić, Kane, Rakitić, Sancho... Druga i četvrta reprezentacija svijeta. Teoretski - spektakl, a zapravo: sablasni događaj bez gledatelja i golova.

POGLEDAJTE VIDEO: Prazna Rujevica

Pokretanje videa...

00:20

Danas će biti golova, ako ne drukčije, a onda iz penala jer ako nitko ne pobijedi nakon 90 pa onda ni nakon 120 minuta, pucat će se penali. Netko mora u finale!

Prije godinu i sedam mjeseci Rujevica je bila poljudski prazna, a večeras će biti - pandemijski prazna. Nove okolnosti, nova pravila. Zdravlje na prvom mjestu, ali: igra se. Nakon 81 dan karantene.

Prvi put od hrvatske neovisnosti u polufinalu nema ni Dinama, ni Hajduka. Rijeka se ponosi sa sedam Kupova u vitrinama. Dva u bivšoj državi, pet otkad je neovisne Hrvatske, a od tih pet tri su osvojena u eri Damira Miškovića.

I riječki rezon je: nema alibija.

- Kako njima, tako i nama. Naravno da su prazne tribine veći hendikep za nas, ali to su nove mjere i jednake su za sve. Znamo što želimo. Nema alibija! - priča mladi šef struke Simon Rožman (37).

POGLEDAJTE VIDEO: Armada na treningu

Armada se pobrinula da igrači barem na zadnjem treningu osjete navijačku podršku. Stotinjak najžešćih tifosa došli su na trening pa iza žičane ograde bakljadom i navijanjem stvorili atmosferu zbog koje su igrači stali s treningom pa - zapljeskali navijačima.

A nije nemoguće da slično bude... I na utakmici! Jer, iako nisu impresivne kao one na Kantridi, i Rujevica ima svoje stijene, a te su stijene - van kruga stadiona, na privatnom posjedu. Pa ni klub, ni policija tamo nemaju nikakve ingerencije.

I to se lijepo vidjelo već na pripremnom ogledu s Istrom na kojoj je upravo s te pozicije (na sjeveru, iznad 'Armadine' tribine) utakmicu gledalo i za Rijeku navijalo 100-tinjak gledatelja.

A po protokolu... Korona-nogomet. Bez navijača, limitiran broj pričuvnih igrača, kamermana, novinara, svih službenih osoba. Čak i klinaca koji dodaju lopte koje izađu van granica igrališta.

Rijeka i Dinamo sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

Nema grljenja u slavlju nakon gola. Premda je to nešto što bi, u veselju, najlakše moglo 'pobjeći' i jednima i drugima. Emocija se teško zauzdava, a u pitanju je ipak plasman u finale Kupa.

Inače, i desetero predstavnika medija dobili su: 'Upitnike za testiranje na Covid-19' bez kojih (naravno: ispunjenih) nema na stadion na ulazu u koji će se svima mjeriti tjelesna temperatura. Maska za lice i rukavice se podrazumijevaju.

U HNL poretku Rijeka je lijepih pet bodova iznad Osijeka, ali što se Kup tradicije tiče tu su doslovno 100% poravnati. Osam sučeljavanja, svatko po četiri pobjede, gol-razlika 4-4. Nikad nije završilo remijem.

Rijeka je klub sa blistavom Kup-tradicijom. Osijek baš i ne. Imaju jedan i to osvojen one tužne 1999. kad su Rijeci na Kantridi u zadnjem kolu uzeli bod i srušili šampionske snove pa u finalu uz očajno pristrano suđenje osvojili trofej protiv Cibalije. A dosad su devet puta bili u polufinalu i prošli - samo dvaput.

Povijest Rijeke i Osijeka je, logično, čvrsto isprepletena. Dovoljno je samo prisjetiti se trenera koji su sjedili na klupama i u Kvarnerskom zaljevu i pored Drave. Od Vladimira Beare preko Ćire Blaževića, Nenada Gračana i Ivana Katalinića do Luke Bonačića i Vjekoslava Lokice.

Veliki riječki uzlet koji je počeo Miškovićevim dolaskom na čelo kluba iznijeli su Zoran Kvržić, Vedran Jugović, Marko Lešković i Ivan Vargić koji su svi zajedno 'u paketu' došli u Rijeku, a danas za Osijek igraju dva riječka djeteta, Antonio Mance i Ivica Ivušić.

Današnji sastav Rijeke? To je nakon ove nezapamćene pauze usred proljeća nemoguće predvidjeti, ali Rožman ostaje pri provjerenih 3-5-2 i sa nekoliko klinaca u startnih 11 pa bi Bijeli mogli istrčati u ovoj postavi:

Pandur - Capan, Galović, Smolčić - Tomečak, Halilović, Lepinjica, Andrijašević, Štefulj - Gorgon, Čolak.

Utakmica počinje u 20 sati i 15 minuta, vrijeme će biti predivno, savršeno za igru. Prenosit će ju i HTV2 i HNTV, a javljanja s Rujevice i live-tekstualni prijenos možete, naravno, pratiti i na najboljoj mogućoj adresi - 24sata.hr/sport!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'