Obavijesti

Sport

Komentari 34

Imamo svjetskog BMX prvaka! Marin Ranteš najbolji na svijetu

Imamo svjetskog BMX prvaka! Marin Ranteš najbolji na svijetu
1

Kad se sve zbroji i oduzme, Ranta je sezonu zaključio kao prvak s osvojenih ukupno 26 700 bodova. Ispod njega se našao Daniel Dhers s 26 500 bodova, a treće mjesto pripalo je Nick Bruceu

VIDEO

Hrvatska se s FISE Svjetskog prvenstva u kineskom Chengdu vraća sa zlatnom medaljom! Marin Ranteš, čovjek koji već dugo glasi za našeg najboljeg vozača BMX-a, sada za to ima i neosporiv dokaz. Ranteš je postao svjetski prvak!

FISE World Series natjecanje tijekom godine je okupilo najbolje BMX vozače na svijetu pet puta. Ovako je izgledalo Rantino putovanje do Svjetskog zlata.

FISE Hiroshima

Hirošima je bila prva postaja sezone na kojoj je nastupio naš Ranta. Nažalost, na postaji prije, koja se održala u Saudijskoj Arabiji, Marin je ostao bez nastupa jer nije uspio na vrijeme proći sve provjere i ući u zemlju. Ipak, Hirošima je Ranti donijela 2300 bodova, 13. mjesto i označila otvorenje sezone natjecanja, piše redbull.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

FISE Montpellier

Marin je već u kvalifikacijama druge FISE postaje pokazao dvije odlične vožnje i nekoliko trikova koje je usavršio početkom godine u parku Daniela Dhersa. Zatim je u polufinalne uletio odličnom prvom vožnjom, a u drugoj vožnji je dio bodova izgubio zbog pada.

Srećom, finalna vožnja je otkazana zbog lošeg vremena pa su rezultati iz polufinala formirali konačnu rang listu. To je za Marina značilo prvi podij na Svjetskom kupu, a treće mjesto koje je osvojio ujedno je bio i najbolji hrvatski rezultat postignut u akcijskom sportu ikad.

FISE Edmonton

Na postaji FISE Svjetskog kupa u kanadskom Edmontonu, Marin Ranteš još nam je jednom pokazao da se velike pobjede ne mogu mjeriti plemenitim metalima. Nakon što je postaju prije one kanadske prvi put stao na postolje ovog prvenstva, Marin je na FISE postaji u Edmontonu završio drugi i tako pokazao konkurenciji da se itekako imaju čega bojati.

FISE Chengdu

U najdinamičnijem gradu zapadne Kine, često nazivanom kineskim Montpellierom, našlo se mjesta za jednu od FISE postaja. Chengdu je okupio najbolje BMX vozače povodom posljednjeg ovogodišnjeg natjecanja FISE Svjetske serije.

Nakon što se u finale kvalificirao deveti, Marin je finalnom vožnjom odnio četvrto mjesto posljednje FISE postaje, što ga je u ukupnom poretku stavilo na najvišu stepenicu postolja.

Kad se sve zbroji i oduzme, Ranta je sezonu zaključio kao prvak s osvojenih ukupno 26 700 bodova. Ispod njega se našao Daniel Dhers s 26 500 bodova, a treće mjesto pripalo je Nick Bruceu s osvojenih 24 500 bodova u sezoni, završava redbull.com.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska