Obavijesti

Sport

Komentari 19

Indoors: Čilić bez odgovora protiv petog nositelja Mayera

Indoors: Čilić bez odgovora protiv petog nositelja Mayera
1

U četvrtfinalu je izbačen hrvatski tenisač i dvostruki pobjednik Zagreb Indoorsa, Marin Čilić. Bolji od njega 2-0 u setovima bio je Nijemac Florian Mayer

VIDEO

Marin Čilić nastavlja seriju loših rezultata. Branitelj naslova na Zagreb Indoorsu pokleknuo je u četvrtfinalu pred 5. nositeljem turnira, Nijemcem Florianom Mayerom. Za samo sat i 20 minuta igre sa 6-3 6-4 bolji je bio njemački tenisač. Kao i kod ranog ispadanja s Australian Opena, Marin Čilić izgubio je gomilu ATP bodova, te ga očekuje osjetan pad na listi.

Prvi set Međugorac je započeo s dvije break prilike, no nije ih iskoristio. Mayer se uspio trgnuti i u trenu je već bilo 0-3. Do kraja seta Čilić Nijemcu nije uspio oduzeti servis. Uz usporeno kretanje i tek 60 posto prvog servisa, funkcionirao je samo forhend. U drugom setu nastavile su se neforsirane pogreške hrvatskog tenisača. Nikako nije uspio pronaći svoj ritam. Početni break Čilić je odmah uspio vratiti, no slavlje je kratko trajalo. Gubi već idući svoj servis gem. Čilić više nije dobio priliku za povratak u meč, te završio nastup na zagrebačkom turniru s 11 upisanih pobjeda u nizu. 

- A šta reć', mislim da početak nije bio bajan. Kroz meč nisam pronašao ritam, redale su se pogreške i kod lakših poena. U drugom setu trebala mi je doza agresivnosti. Nisam zadovoljan, veoma loše je to izgledalo danas - svjestan je slabe forme Čilić.

- Ne smijem gubiti vjeru u sebe, moram ostati pozitivan, te odigrati što više mečeva. Oscilacije su te koje me dovode do remećenja samopouzdanja - kazao je Međugorac koji sljedeći tjedan igra u Rotterdamu. 

Mayer je od njega bio bolji i u prošlogodišnjem ogledu 1. kola Wimbledona, i to glatko, 3-0 u setovima.

Nijemac će polufinale zaigrati protiv sunarodnjaka Michaela Berrera, lanjskog finalista na turnira. Berrer je do polufinala došao nakon što mu je četvrti nositelj Richard Gasquet zbog ozljede predao meč kod vodstva Nijemca 5-2 u prvom setu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"