Obavijesti

Sport

Komentari 26

Infantino: Postanem li šef Fife, povećat ću SP na 40 sudionika

Infantino: Postanem li šef Fife, povećat ću SP na 40 sudionika
1

To je stvorilo potpuno novu dinamiku kvalifikacija. Želite li biti ozbiljni u razvoju nogometa, morate uključiti još momčadi na najveći događaj, kaže Gianni Infantino

VIDEO

Generalni tajnik Uefe Gianni Infantino uključio se u borbu za predsjednika Fife na predstojećim izborima (26. veljače) prije dva tjedna, samo nekoliko sati prije isteka roka za prijave, ali ima program s kojim vjeruje da će dobiti povjerenje sudionika Fifina kongresa.

Infantino razmišlja o potpunoj transformaciji Fife. Prvi korak bio bi proširenje formata Svjetskog prvenstva s dosadašnje 32 na 40 reprezentacija sudionica.

- Moj stav oko proširenja SP-a temelji se na iskustvu koje imamo u Europi s EP-om. Pogledajte kvalifikacije, kvalificirale su se neke momčadi koje se nikad nisu kvalificirale, a neke koje uvijek prođu nisu uspjele .rekao je Infantino za Associated Press tijekom posjeta Južnoj Americi u predizbornoj kampanji i dodao:

- To je stvorilo potpuno novu dinamiku kvalifikacija, više entuzijazma. Želite li biti ozbiljni u razvoju nogometa, morate uključiti još momčadi na najveći nogometni događaj na svijetu.

Provedba plana talijanskog kandidata za šefa Fife, jednog od trojice Europljanina uz bivšeg službenika Fife, Francuza Jérômea Champagnea, te predsjednika Uefe Michela Platinija, protiv kojeg se vodi istraga, mogla bi se ostvariti tek za Svjetsko prvenstvo 2026.

Borba za rusku vizu 2018. već je, naime, počela, dok se katarski Mundijal 2022. treba održati u vrlo kratkom vremenu (28 dana). Ipak, najava proširenja SP-a Infantiniju bi mogla osigurati podršku predstavnika manjih Fifinih članica izvan Europe na izbornom kongresu.

Platiniju prijeti dugogodišnja zabrana iz nogometa zbog ilegalnih uplata 2011. godine. Infantino je rekao da neće povući kandidaturu ako Platiniju uvaže žalbu i ako se vrati kandidaturi za predsjednika Fife.

- Sve ovo shvaćam vrlo ozbiljno što znači da ako budem izabran 26. veljače, u slučaju da Michel ne bude mogao sudjelovati, ja ću biti predsjednik Fife i ponašat ću se kao Fifin predsjednik. Nema odustajanja ili išta sličnog - zaključio je Talijan.

Osim Infantinija, Champagnea i Platinija, kandidaturu za predsjednika Fife podnijeli su i bahreinski šeik Salman bin Ibrahim Al Khalifa, jordanski princ Ali bin al-Hussein, bivši južnoamerički političar Tokyo Sexwale te predsjednik liberijskog nogometnog saveza Musa Bility.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'