Obavijesti

Sport

Komentari 322

I dalje 'crna mačka' na Poljudu: Zaprešićani su šokirali Hajduk!

I dalje 'crna mačka' na Poljudu: Zaprešićani su šokirali Hajduk!
6

Zaprešićani su iznenadili Hajduk svladavši s 2-1 u 13. kolu HNL-a! Abilaliaj i Oršić su šokirali domaćine koji ni u četvrtom međusobnom ogledu nisu slavili kod kuće

VIDEO

Ne znam tko nam nije crna mačka. To me ne zanima, odgovorio je Krasimir Balakov na pitanje o prethodnim neugodnim iskustvima Hajduka s Interom na Poljudu.

No bugarski strateg očito je podcijenio međusobni omjer dviju momčadi jer su Zaprešićani iznenadili u gostima pobjedivši 2-1 u 13. kolu HNL-a!

Hajduk i četvrtu utakmicu zaredom ne zna za slavlje na Poljudu protiv Intera. Nakon tri uzastopna remija, 'žuti' su uzeli puni plijen golovima Abilaliaja i Oršića, a jedini gol za domaćine zabio Maloča.

Sedmu pobjedu u prvenstvu Inter je ostvario pod vodstvom Ilije Lončarevića koji se i ovoga puta pokazao 'crnom mačkom' za Splićane. Iskusni strateg je drugi put slavio s Interom u Splitu uzevši im čak sedam bodova u tri gostujuće utakmice.

Time je Inter pokvario slavlje 61. rođendana Torcide ili bolje reći Hajduk je razočarao nastupom upisavši drugi poraz u sezoni, tj. prvi poraz nakon tri mjeseca i posrtanja u Zadru.

- Žao mi je što smo Torcidi pokvarili rođendan, ali mi nije žao što smo pobijedili. Što više ova pobjeda nam znači jako puno za samopouzdanje za nastavak prvenstva - rekao je Interov golman Santini.

Trener Hajduka Krasimir Balakov nije imao razloga za zadovoljstvo. Dinamo im opet bježi sedam bodova.

- Utakmicu smo izgubili u prvih 20-ak minuta jer smo primili dva ne nužna gola - rekao je Balakov i dodao:

- Danas nije bio naš dan. Nakon toga se više nije igrao nogomet, Inter je igrao bunker, zablokirao je dvojicu igrača Anasa i Tomasova i mi smo bili nemoćni.

Utakmica je počela svečanom koreografijom povodom rođendana Torcide, no slavlje je već u trećoj minuti pokvario napadač Intera Arber Abilaliaj kad se probio po desnoj strani šesnaesterca i pogodio Subašićev bliži kut za 1-0.

Hajduk je htio brzo izjednačiti preko Tomasova, Ahmada Sharbinija i Andrića, no još jedan 'hladni tuš' priredio je Inter u 26. minuti povećavši vodstvo na 2-0! Precizan je bio Mislav Oršić koji zakucava loptu nakon asistencije Jančetića.

Nadu 'bijelima' dao je Mario Maloča smanjenjem na 2-1 u 38. minuti kad je nakon ubačaja s lijeve strane poentirao glavom iz kaznenog prostora.

Domaćini su u nastavku krenuli na glavu. Najozbiljnije je zaprijetio Ahmad Sharbini u 56. minuti, a samo dvije minute kasnije u šetanju protivničkim šesnaestercem Ante Vukušić zapucao je šut pored desne golmanove stative. Inter je do kraja utakmice rutinski sačuvao prednost te prekinuo Hajdukov impresivni niz od 12 utakmica bez poraza u svim natjecanjima.

Porazom Hajduka Dinamo se ponovo vratio na prednost od sedam bodova, a RNK Split se bodovno izjednačio s Hajdukom na diobi drugog mjesta. Inter je drugom uzastopnom pobjedom skočio na peto mjesto ljestvice HNL-a.

13. kolo HNL-a

Hajduk - Inter 1-2 (Abilaliaj 3, Oršić 26/Maloča 38)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 322
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti