Obavijesti

Sport

Komentari 15

International Champions Cup: Juventus bolji od Tottenhama

International Champions Cup: Juventus bolji od Tottenhama
3

Ovaj se kup održava na tri kontinenta gdje sudjeluju neki od najvećih svjetskih klubova. Australski turnir donosi 'grupu' u kojoj igraju domaćin Melbourne, Atletico Madrid, Tottenham te Juventus

VIDEO

U utakmici prijateljskog nogometnog kupa pod imenom International Champions Cup, Juventus je slavio rezultatom 2-1 protiv Tottenhama.

Ovaj se kup održava na tri kontinenta gdje sudjeluju neki od najvećih svjetskih klubova. Australski turnir donosi 'grupu' u kojoj igraju domaćin Melbourne, Atletico Madrid, Tottenham te Juventus.

Prvu su utakmicu prije tri dana odigrali Talijani i Australci, a slavili su domaći poslije boljeg izvođenja penala. Regularnih 90 minuta završilo je bez pobjednika, 1-1.

Danas su se susreli Spursi i 'bianconeri', a do prve je pobjede došao talijanski prvak. 

Početne postave:

Juventus: Neto, Lirola, Benatia, Rugani, Alex Sandro, Hernanes, Asamoah, Pjanić, Pereyra, Dybala, Cerri

Tottenham: Vorm, Miller, Carter-Vickers, Ball, Trippier, Mason, Wanyama, Carroll, Son, Chadli, Janssen

Obje momčadi nisu mogle računati na niz važnih igrača koji su na produženim odmorima. Juve je tako nastupio bez Buffona, Bonuccija, Alvesa, Pogbe, Khedire i Mandžukića, dok su kod Spursa nedostajali Lloris, Walker, Eriksen, Kane, Alli i Dier između ostalih.

Međutim, gledala se prilično intenzivna utakmica, bez obzira na činjenicu kako su oba kluba usred napornih fizičkih priprema.

Poveli su Talijani već u petoj minuti. Roberto Pereyra kaznio je šeprtljavost mlade engleske obrane pa poslužio Paula Dybalu u idealnoj situaciji. Sjajni Argentinac ne griješi ispred nizozemskog golmana i Juve je u vodstvu.

Deset minuta poslije, dva Juveova debitanta Miralem Pjanić i Medhi Benatia stvaraju akciju za povećavanje prednosti. BiH veznjak pronašao je preciznom loptom glavu Marokanca Benatije koji to pretvara u gol za 2-0.

U drugo poluvrijeme ušlo se uz dosta zamjena, kako to već biva na pripremnim utakmicama.

Priliku su dobili igrači iz drugog plana što je bolje 'sjelo' Tottenhamu, pogotovo jer je ušao Erik Lamela s kojim je Juve teško izlazio na kraj.

U 67. minuti baš Argentinac pogađa za 2-1 poslije dobre asistencije Victora Wanyame koji je kaznio neodlučnost talijanske obrane.

Na kraju, ostalo je 2-1 za talijanske prvake, a za tri dana snage će odmjeriti Tottenham i Atletico.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union