Obavijesti

Sport

Komentari 64

Ipak se dogovorili: Hrvatska će protiv Gruzije igrati na Poljudu

Ipak se dogovorili: Hrvatska će protiv Gruzije igrati na Poljudu
4

Kvalifikacijska utakmica za EP 2012. između Hrvatske i Gruzije igrat će se na Poljudu 4. lipnja ove godine. Dogovorilo je to izaslanstvo HNS-a sa čelnicima 'bilih'

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija će utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine igrati u Splitu 4. lipnja. Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza u sastavu Slaven Bilić, Zorislav Srebrić, Aljoša Asanović i Zoran Cvrk danas je dogovorila sve detalje oko te kvalifikacijske utakmice sa čelnicima Hajduka i grada Splita

Po osmjesima čelnika HNS-a i Hajduka, koji su pred novinare izašli nakon dvosatnog sastanka na Poljudu, bilo je jasno kako su ratne sjekire zakopane, te da se nogometna reprezentacija, nakon 14 godina izbivanja, vraća odigravanju službenih utakmica na Poljudu.

- Postigli smo dogovor, reprezentacija će dočekati Gruziju u Splitu, a u  sljedećem kvalifikacijskom ciklusu Poljud i Maksimir imat će ravnopravan tretman. Od pet domaćih utakmica po dvije će biti na Maksimiru i na Poljudu, a jedna u nekom drugom hrvatskom gradu, koji ispunjava kriterije Uefe - otkrio je predsjednik Hajduka Josip Grbić i dodao kako će se pri raspodjeli susreta voditi računa i o snazi i atraktivnosti protivnika.

Dogovorili smo se, Poljud i Maksimir će u sljedećem cuklusu imati ravnopravan tretman, rekao je Josip Grbić

Zadovoljan je dogovorom bio i glavni tajnik Zorislav Srebrić, koji je bio iznimno dobro raspoložen.

- Ja sam glavni gdje god da sjednem - ispalio je spremno na pitanje gdje će sjesti. 

I kasnije je briljirao, na škakljivo pitanje o tome hoće li i Izrael gostovati na Poljudu, novinara je prekorio pogledom i rekao:

- Zar i ti sine Brute?

No brzo se vratio uobičajenoj retorici.

Drago mi je da smo se dogovorili i da će Split i Poljud ugostiti reprezentaciju za utakmicu s Gruzijom, kaže Srebrić

- Bilo je razgovora i na tu temu, ali ne detaljno. Uglavnom, drago nam je da smo postigli dogovor, da smo jedni drugima, s argumentima i na diplomatskoj razini, rekli što imamo i da su osigurani uvjeti da će reprezentacija utakmicu s Gruzijom igrati u Splitu. Pozivam i vas i sve skupa da stvorimo pozitivno ozračje, da protiv Gruzije startamo kvalitetnom igrom i pobjedom.

Izbornik Bilić je potvrdio kako je i njemu i njegovom stožeru, te igračima drago da se reprezentacija vraća u Split. Po njemu, trebalo je i ranije...

- Utakmica s Gruzijom nas u ovom trenutku najviše zanima i mi očekujemo atmosferu koju može napraviti samo Split i da u takvoj atmosferi i pobjedimo.

Za utakmice na Poljudu baza reprezentacije bit će po izbornikovoj želji, Postire na otoku Braču.

- Procijenili smo da u Splitu nemamo mir za pripremu i zato idemo u Postire, koje imaju idealne uvjete. Kako terena, tako i hotela, a prednost Postira je prijeko potreban mir i blizina Splita.

Izbornik se osvrnuo i na 'prokletstvo Poljuda', na kojem navodno ne postoji dobre vibracije između navijača i igrača.

Teško je očekivati kemiju igrača i navijača ako nema pobjeda, slavlja, pljeska i dobre igre, kaže Bilić

- Kemija između igrača i navijača je povezana s nastupima i rezultatima. Kako će postojati kemija kad nismo ni igrali na Poljudu, a i ono malo što smo igrali nismo imali prave rezultate. Kad nema pobjeda, slavlja,  pljeska, počasnog kruga, bacanja dresova..., teško je i očekivati kemiju. U Splitu smo igrali teške utakice, protiv Italije, Danaske, i nije remi neuspjeh protiv njih. Istina, morali smo pobijediti Sloveniju, to je jedini pravi kiks. Nadamo se da će se i ta priča arhivirati nakon Gruzije – rekao je izbornik. 

Kamen spoticanja dugo su bile financije, Split i Hajduk su širokih ruku čekali reprezentaciju, no nisu željeli sudjelovati u troškovima organizacije.

- To smo riješili partnerski, a to znači da je postignut sporazum, što potvrđuje i odigravanje utakmice u Splitu. Zahvaljujemo gradonačelniku, ako nekom akcijom žele podržati reprezentaciju, mi ćemo biti zahvalni – rekao je Srebrić i dodao kako će i Torcida podržati reprezentaciju u svom gradu, baš kao i na Maksimiru i na gostovanjima.

- Čestitam novom predsjedniku Torcide na izboru i nadam se kako će i on i ostali čelnici pomoći da zajedno sačuvamo novi početak kontinuiranih nastupa reprezentacije u Splitu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu