Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Bio bi veliki neuspjeh ako ova naša generacija ne ode na Euro'

'Bio bi veliki neuspjeh ako ova naša generacija ne ode na Euro'

Uoči utakmice s Litvom, U-21 nastupit će bez sedmorice igrača zbog zaraze novim korona virusom. U susret ulazimo bitno oslabljeni, ali o plasmanu na EP ovisi i rezultat iz nekih drugih skupina

VIDEO

Hrvatsku U-21 reprezentaciju u utorak očekuje posljednja utakmica u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a u Litvu će Igor Bišćan morati bez sedmorice svojih igrača

POGLEDAJTE VIDEO: Bišćan uoči Škotske

 

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 uoči Škotske 10:58

Zbog zaraze korona virusom dva člana stručnog stožera i sedam igrača reprezentacije, trener je odmah uputio dodatne pozive Marku Điru, Dionu Drenu Belju, Ivanu Dolčeku, Josipu Mitroviću te Danielu Štefulju.

- U zadnjoj utakmici ćemo dati sve od sebe, ali ne ovisimo sami o sebi. Pratit ćemo utakmicu s Grčkom i Škotskom, ali na nama je da damo sve od sebe i pobijedimo tu utakmicu - rekao je Luka Ivanušec uoči utakmice protiv Litve.

- Bilo je to jako teško gledati, sve bih dao da sam mogao biti tamo i da sam mogao pomoći ekipi. Lijepo prvo poluvrijeme, vodili smo 2-0, već smo mislili da smo na Euru, ali dogodi se pad koncentracije i neki loši postupci koji su nas na kraju koštali. Baš mi je žao što nisam mogao igrati - dodao je.

Novi problemi uoči posljednje utakmice za EP: Sedam igrača U-21 reprezentacije ima koronu
Novi problemi uoči posljednje utakmice za EP: Sedam igrača U-21 reprezentacije ima koronu

'Mini vatreni' u utorak od 17 sati igraju posljednje kolo kvalifikacija za EP protiv Litve, a kako bi ostali u minimalnim šansama za plasman na Euro, potrebna nam je pobjeda protiv Litve. Sada ulazimo u susret bitno oslabljeni protiv protivnika kojeg smo u prvom susretu dobili 3-1. A naši mladi reprezentativci pomno prate nastupe A reprezentacije u Ligi nacija...

- Pratimo i gledamo svaku utakmicu i vjerujem da imamo kvalitetu. Malo se previše piše u negativnom smislu, ali ja mislim da baš i nije tako te da će dečki pokazati dobru igru. Ipak smo mi doprvaci svijeta i to ne može nestati preko noći. Radi se nova selekcija igrača, dolaze mlađi i mislim da će se sve to dobro posložiti - kaže Dinamov veznjak, pa se okrenuo zbivanjima u U-21 reprezentaciji.

- Utakmice koje smo morali dobiti nismo pobijedili. S nekim utakmicama jednostavno nismo imali sreće kao, primjerice, s Češkom kad smo izgubili 2-1. Apsolutno smo dominirali cijelu utakmicu, ali nam se na kraju nije poklopilo. Predobra smo momčad i bilo bi stvarno šteta da ne odemo na EP, to bi bio velik neuspjeh za ovu generaciju. 

Ajoj, nije dobro! Češka ugrozila plasman 'mini vatrenih' na Euro
Ajoj, nije dobro! Češka ugrozila plasman 'mini vatrenih' na Euro

Kapetan mlade reprezentacija Nikola Moro također je istaknuo da ne ovisi sve o njihovoj igri nego i o rezultatima iz nekih drugih skupina, ali vjeruje u pobjedu i nada se prolasku na Europsko prvenstvo.

- U situaciji smo da ne ovisimo sami o sebi nažalost, igramo u isto vrijeme kada i Grčka i Škotska. Najvažnije da mi odradimo svoj dio posla i ostvarimo dovoljno dobar rezultat da osiguramo prolazak, ali moraju se poklopiti i rezultati iz nekih drugih skupina. Dok god postoji šansa da se kvalificiramo, mi ćemo vjerovati u nju i nadat se prolasku - kaže Moro.

- Skupina je naizgled lagana, bili smo favoriti u skupini, ali u dosta smo utakmica prokockali ono što smo imali, za što smo sami krivi. Mislim da imamo kvalitetu i, da igramo opet tu skupinu, možda bismo i prošli, ali trenutačno smo tu gdje jesmo i treba biti samokritičan - govori Moro.

Igor Bišćan: Naše greške bile su nedopustive, ovo je razočaranje
Igor Bišćan: Naše greške bile su nedopustive, ovo je razočaranje

Hrvatska je prošli tjedan remizirala sa Škotskom (2-2) nakon što je imala 2-0 te si tako otežala put na Euro, a da će on biti nemoguć, dala nam je do znanja Češka koja je dan poslije pobijedila Grčku 2-0. Tako su 'mini vatreni' izgubili svaku šansu za prvo mjesto, a jedina nada nam je ostala u osvajanju drugog mjesta. Škotska ne smije pobijediti u Grčkoj, a mi moramo dobiti i čekati rezultate iz drugih skupina.

- Nismo bili koncentrirani do kraja, napravili smo neke greške i to nas je koštalo možda i odlaska na EP. Grčka nema što dobiti niti izgubiti, poslije utakmice s nama (5-0) su se skroz raspali, ali, s obzirom da nemaju nikakvog pritiska, postoji šansa da Škotskoj oduzmu bodove - zaključuje kapetan momčadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja