Obavijesti

Sport

Komentari 28

HTV se predomislio nakon našeg teksta: Bit će prijenos ždrijeba

HTV se predomislio nakon našeg teksta: Bit će prijenos ždrijeba

Za razliku od kvalifikacija za Europsko prvenstvo i Lige nacija, koje su pod ingerencijom Uefe i prenosila ih je Nova TV, ždrijeb kvalifikacija za Mundijal organizira Fifa i televizijska prava na njega ima HTV...

Hrvatska nogometna reprezentacija doznat će u ponedjeljak iza 18 sati protivnike suparnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Ceremonija ždrijeba održava se u Zürichu, ali zbog pandemije korona virusa neće biti prisutna delegacija bilo kojeg nogometnog saveza.

To i nije toliko iznenađujuća informacija kao ona koju smo doznali pokušavajući otkriti na kojem će televizijskom kanalu biti prijenos ždrijeba. Odgovor je - ni na jednom! Za razliku od kvalifikacija za Europsko prvenstvo i Lige nacija, koje su pod ingerencijom Uefe i prenosila ih je Nova TV, ždrijeb kvalifikacija za Mundijal organizira Fifa i televizijska prava na njega ima HTV.

Na to smo i upozorili u našem tekstu koji je izašao ujutro, a nedugo nakon našeg teksta, HTV se predomislio. S državne televizije smo dobili odgovor kako će prijenosa ipak biti.

HTV je odlučio ipak reagirati pa je osigurao prijenos, ali na HRT 4.

Osim televizije, prijenos ćete moći pratiti na usluzi HRTi, koja se besplatno može gledati unutar teritorija Hrvatske, a ceremoniju možete pratiti i putem službenog kanala Fife na YouTubeu.

Inače, Hrvatska televizija lani je od Sportkluba (u čijoj je grupaciji i Nova TV) otkupila prava prijenosa za Euro 2020., koji je kasnije odgođen za iduće ljeto, i prenosila je ceremoniju ždrijeba za završni turnir. Na toj televiziji moći ćemo gledati i Svjetsko prvenstvo u Kataru, dok kvalifikacije za Mundijal ostaju na Novoj TV.

Završno s tim ciklusom krenut će novo nadmetanje medijskih kuća za prava prijenosa kvalifikacija i završni turnir Eura 2024., Svjetskog prvenstva 2026. i Lige nacija.

Gdje gledati hrvatsku reprezentaciju?

  • kvalifikacije za SP 2022.: Nova TV
  • prijateljske utakmice uoči Eura: Nova TV
  • Euro 2021.: HTV
  • Svjetsko prvenstvo 2022.: HTV