Sport

Komentari 15

Iranska golmanica ustvari je - Iranac!? Zatražili provjeru spola

Iranska golmanica ustvari je - Iranac!? Zatražili provjeru spola

Liječnička služba pažljivo je pregledala svaku igračicu u reprezentaciju u vidu hormona kako bi izbjegli ove probleme tako da poručujem navijačima da se nemaju zašto brinuti, rekla je izbornica Iranki

U kvalifikacijama za Azijski kup u rujnu su se susrele ženske reprezentacije Irana i Jordana. Iranke su slavile s 4-2 nakon raspucavanja penala, a glavna je junakinja bila golmanica Zohreh Koudaei koja je obranila dva udarca s bijele točke.

Iranke su se tom pobjedom prvi put u povijesti plasirali na završnicu Azijskog kupa, a nezadovoljni Jordanci odmah su se požalili da je Koudaei ustvari - muškarac!

Nakon dva mjeseca optuživanja s obje strane, Jordanski nogometni savez sada je i službeno od AFC-a (krovna nogometna kuća u Aziji) zatražio provjeru spola Koudaei.

- Ovo je ozbiljan problem ako se pokaže istinitim - napisao je na Twitteru prvi čovjek jordanskog nogometa princ Ali Bin Al-Hussein uz dokaz o zahtjevu koji je poslan AFC-u.

Iranci su čvrsto stali uz svoju golmanicu te ustvrdili da se navijači nemaju što brinuti jer se radi samo o lažnim optužbama.

- Liječnička služba pažljivo je pregledala svaku igračicu u reprezentaciju u vidu hormona kako bi izbjegli ove probleme tako da poručujem navijačima da se nemaju zašto brinuti - rekla je izbornica iranske reprezentacije Maryam Irandoost.

Najčitaniji članci