Obavijesti

Sport

Komentari 5

Iskoristili dva penala: Roma svladala Lazio u bitci za Rim

Iskoristili dva penala: Roma svladala Lazio u bitci za Rim
5

Veliki rimski i talijanski derbi pripao je nogometašima Rome koji su s 2-0 pobijedili vodećeg u Serie A Lazio. S bijele točke precizni su bili Borrielo i Vučinić

VIDEO

U dosadašnjem dijelu sezone Lazio je postao pravi hit i izbio na čelo Serie A. Mnogi taj uspjeh pripisuju i njihovoj srećonoši orlu Olimpiji, no njegov izostanak sa 166. rimskog derbija pokazao se pogubnim.

Roma je na Olimpicu slavila 2-0 golovima Marca Borriella i Mirka Vučinića koji su bili precizni s bijele točke. I bez kapetana Francesca Tottija (suspenzija) koji je nastupao u 27 derbija, Roma je uspjela u prilikama bogatoj utakmici slaviti nad prvoplasiranim rivalima.

Utakmica je rješena u drugom dijelu. U 67. minuti Lichtsteiner je igrao rukom koju je usput i ozlijedio, a  s bijele točke precizan je bio Borriello iako je traljav šut prošao ispod Muslere. Točku na i donio je crnogorski reprezentativac Vučinić također iz penala nakon kojeg se u poznatom stilu razodjenuo.

Bila joj je to ukupno 61 pobjeda Rome, uz 60 remija i 45 poraza od nebesko plavih.

Na najbolji je način Lazijev poraz iskoristila Milanova momčad 3-2 pobjedom kod Barija. "Rossoneri" su se njome približili na dva boda od lidera prvenstva te zadržali bod viška u odnosu na aktualnog prvaka Intera.

Svoje je odradio i Juventus koji je golovima Del Piera (penal), Qaugliarelle i Iaquinte s 3-1 bio bolji od Cesene za koju Budan nije nastupio. Torinska "stara dama" stigla je tako do četvrtog mjesta na ljestvici, te je četiri boda udaljena od vrha.

Spomenimo i dva gola Cavanija u 2-0 Napolija protiv Parme. S osam golova Cavani je sa Samuelom Eto'om iz Intera izjednačen na vrhu ljestvice najboljih strijelaca lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače