Obavijesti

Sport

Komentari 101

'Ispričavam se ako sam nekog uvrijedio, osuđujem rasizam'

'Ispričavam se ako sam nekog uvrijedio, osuđujem rasizam'
5

Josip Radošević u samo je nekoliko sati prošao put od antiheroja do nove mlade reprezentativne zvijezde. Akromni Zujo vratio se u Split te se raspričao o dojmovima

VIDEO

Mladi Hajdukov reprezentativac Josip Radošević vratio se nakon debija protiv Belgije prepun dojmova. No prije nego se osvrnuo na ono lijepo što mu se dogodilo, želio je staviti točku na 'aferu Facebook', koja je posljednjih dana punila medijski prostor.

- Dogodilo se to prije tri godine, ispalo je tako kako je ispalo. Danas to ne bih ponovio i koristio takve izraze jer nikada prema nikome nisam imao loše namjere. Još jednom se ispričavam ako sam nekoga uvrijedio. Osobno osuđujem rasizam i sve ljude prihvaćam onakve kakvi jesu, bez obzira na boju kože, vjeru i naciju – rekao je Radošević, koji kaže kako ga cijela afera nije previše uznemirila.

- Bio sam miran jer sam znao da nisam takva osoba. Da jesam, sigurno bih osjetio veći pritisak i neugodu. Pomoglo mi je što su trener i suigrači bili uz mene, što su mi dali podršku. Sada želim zaključiti cijeli slučaj, a profil sam blokirao.

Ljepši dio priče je debi protiv Belgije, koji je prema općoj ocjeni odradio iznad očekivanja. Izbornik Štimac namjeravao ga je uvesti i protiv Makedonije, no zbog Ćorlukine ozljede nije došao na red.

- Na pripreme reprezentacije otputovao sam s namjerom da igram i tako je na koncu i bilo. Izbornik me spremao na tu mogućnost, govorio mi da budem koncentriran i spreman, a na zadnjem treningu uoči Belgije mi je rekao da igram. Bio sam presretan i vijest odmah javio bratu i roditeljima, koji su mi velika podrška. Koristim prigodu da zahvalim Hajduku, suigračima, treneru Krstičeviću i stožeru koji su zaslužni za ovaj moj uspjeh. I Bogu jer su me ozljede zaobišle – kaže najmlađi debitant u povijesti hrvatske reprezentacije.

Stvarno sam uživao biti dio reprezentacije, to je nešto neopisivo. Bilo mi je lakše nego u Hajduku, oduševljen je novim kolegama

- Naravno i izborniku i ostalima u stožeru što su imali hrabrosti dati mi šansu.

Nastupom je zadovoljan.

- Obzirom da je bio debi, nije bilo loše, recimo solidan, vrlo dobar. Ali uvijek može bolje. Stvarno sam uživao biti dio reprezentacije, to je nešto neopisivo, uživao sam od prvog do zadnjeg trenutka. I bilo mi je lakše igrati nego u Hajduku, nije ni čudo, obzirom na velika imena koja su me okruživala. Modrić mi je dao nekoliko savjeta, popričali smo.

Često je bio u duelu s Hazardom, koji, kaže, ima i loših strana.

- Svi smo mi ljudi i svatko ima dobrih i loših strana. Ako se može reći da Hazard ima loših strana, onda je to duel igra.

Nakon utakmice nije mijenjao dres s protivnikom, sačuvao ga je za uspomenu.

- Nema šanse da ga dam bilo kome. Ide u kolekciju zajedno s tri Hajdukova, onima u kojima sam igrao protiv Intera, Skonta, te onim u kojem sam osvojio naslov prvaka s juniorima.

Brzo je pohvatao konce igre u reprezentaciji.

- Pomogli su mi Vukušić i Subašić. Nosio sam i torbe, pomagao...

Znam da će biti veća očekivanja ubuduće, ali ja sam na to spreman. Interes velikih klubova samo je poticaj za daljnji rad, već sada ga traže klubovi

Nada se kako će Hrvatska otići u Brazil i on s njom.

- Bio bih presretan da odemo i da ja budem dio te priče. Imamo odličnu momčad i tek smo na početku, svaka nova utakmica mora biti sve bolja i bolja.

Do prije šest mjeseci Radošević je bio daleko čak i od svlačionice prve momčadi Hajduka, nije želio potpisati ugovor. Sada je na meti skauta Reala, Juventusa...

- Hvala Bogu sve ide svojim tokom. Za sada sam čvrsto s obje noge na zemlji i vjerujem da će tako i ostati. Znam da će biti veća očekivanja ubuduće, ali ja sam na to spreman. Interes velikih klubova samo je poticaj za daljnji rad.

Radošević još uvijek nema položen vozački ispit, a na treninge ponekad ide i autobusom. Iznenadio se kada smo mu rekli kako su se zbog prerasporeda prometa neke linije ukinule, poput 'četvorke' kojom je dolazio na treninge.

- Stvarno, morat ću se nekako snaći – nasmijala se nova zvijezda HNL-a i hrvatske reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku