Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Istra je dobila iz slučajnog gola, a ovo je postalo deprimirajuće'

'Istra je dobila iz slučajnog gola, a ovo je postalo deprimirajuće'
3

Gorica se dosta branila i razbijala ritam utakmice, ponosan sam na ove dečke, rekao je trener Istre Gonzalo García nakon pobjede u petak. A kolega mu Angelovski već gleda prema drugom dijelu sezone

VIDEO

Pet prošlih sezona momčad Istre 1961 sezonu HNL-a završavala je na devetom mjestu i uvijek se nekako zadržala u eliti, no ova jesen obećava puno više. Slavljem nad Goricom 1-0 u 16. kolu u petak u Puli momčad Gonzala Garcíje učvrstila se na šestom mjestu, samo četiri boda od četvrtog mjesta koje bi moglo donijeti izlazak u Europu.

POGLEDAJTE VIDEO: Nova kampanja HNS-a

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

- Jako, jako teška utakmica za nas. Igrali smo protiv momčadi koja se dosta branila i razbijala ritam utakmice. Dobro je to radila i sjeckala igru. Ponosan sam na trud ovih dečki - rekao je trener žuto-zelenih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pobjedu je krasnim golom u 90. minuti donio Monsef Bakrar. Alžirac je na sličan način, duboko u sudačkoj nadoknadi, zabio jedini gol i u pobjedi nad Osijekom 1-0 u kolovozu na Drosini.

- Utakmica je bila slična onoj protiv Šibenika (završilo 0-0, op.a.), ali smo ovdje imali bolju realizaciju i stvarali više prilika, sjajno zabili iz fantastične individualne akcije. Ali imali smo i više nego dovoljno prilika da zabijemo i ranije - dodao je García, kojega prije SP-a očekuju zagrebačka gostovanja kod Rudeša u osmini finala Kupa (utorak, 14 sati) i Lokomotive u HNL-u (subota, 15 sati).

Ružne scene s Drosine! Navijači Istre bacili petardu blizu Banića
Ružne scene s Drosine! Navijači Istre bacili petardu blizu Banića

Gorica ima druge brige, bivši makedonski izbornik Igor Angelovski ni u desetom pokušaju nije mogao do pobjede u ligi. Učinio je to samo protiv drugoligaša Dubrave u Kupu (3-2). Za devetoplasiranom Rijekom, uz utakmicu više, zaostaje pet bodova. Jutro poslije poraza Nenad Črnko uručio mu je otkaz.

Pula: Istra golom u sudačkoj nadoknadi pobijedila Goricu

- Čestitam Istri na pobjedi, čestitke mojim igračima. Odigrali smo onako kako smo se dogovorili, borili se za svaku loptu i duel. Nažalost, nismo izdržali do kraja. Istra je zabila iz slučajnog gola, lopta je stigla do njihova napadača, on je to realizirao i dobio utakmicu. Po svemu što se događalo, zaslužili smo bod, ali nismo ga uzeli. Nemam zamjerke što se tiče mojih igrača, zalaganja i svega što smo odigrali - kazao je Angelovski.

Sažetak utakmice Istra - Gorica možete pogledati OVDJE.

U zadnjih šest utakmica Goričani su osvojili jedan jedini bod protiv Slaven Belupa na domaćem terenu, u zadnjih 12 samo dva! Koliko je to deprimirajuće za igrače?

- Ovo nam se događa u seriji. Izgubili smo od Dinama u 93. minuti, od Hajduka u 98., evo sad u 90. Deprimirajuće je, pogotovo nakon ovako odigrane utakmice. Da nas protivnik nadigra i stvori deset prilika za gol, onda ne bih ništa rekao. Ali odigrali smo ravnopravnu utakmicu i imali prilike preko Korce i Pršira i možda mogli zabiti. Ali to su nogometaši, sportaši. Događaju se i ovakve situacije i moramo svi skupa pronaći snagu za dvije iduće utakmice i nastavak prvenstva. Ima još puno za igrati, pokazali smo u svim utakmicama da smo ravnopravni i nećemo odustati.

Pula: Istra golom u sudačkoj nadoknadi pobijedila Goricu

Angelovski je upravi kluba nudio ostavku još nakon poraza od Lokomotive 22. listopada, ali Nenad Črnko ju je odbio i dao mu veće ovlasti. 

- To smo apostrofirali i ja i klub. Klub je izašao sa službenim priopćenjem, tako da ne bih više ništa komentirao u vezi toga - govorio je Angelovski u zadnjem obraćanju kao trener i sportski direktor Gorice.

Pula: Istra golom u sudačkoj nadoknadi pobijedila Goricu

Prije zimske stanke momčad u srijedu (18 sati) gostuje kod Šibenika u Kupu, a za kraj jeseni u nedjelju, 13. studenog od 12.55 očekuje Varaždin.

- Napravit ćemo detaljniju analizu sa svim čimbenicima u klubu. Moramo dobro analizirati što je bilo dobro, što nije, a znamo da dosta toga nije bilo kako treba. Moramo pronaći rješenje i u drugom dijelu probati nadoknaditi zaostatak - zaključio je Angelovski.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje