Obavijesti

Sport

Komentari 6

Istražitelji iznenađeni: Stigli su rezultati Maradonine obdukcije

Istražitelji iznenađeni: Stigli su rezultati Maradonine obdukcije

Rezultati obdukcije argentinske legende ukazuju na korištenje psihijatrijskih lijekova koji se koriste u borbi protiv anksioznosti i depresije, kao i lijekova za srčane bolesnike

VIDEO

Toksikološka pretraga krvne slike Diega Armanda Maradone nije detektirala ilegalne supstance ili alkohol, pišu argentinski mediji pozivajući se na rezultate obdukcije. Ipak, otkrili su mu psihijatrijske lijekove koji se koriste protiv anksioznosti i depresije.

POGLEDAJTE VIDEO: Borba za Maradonino nasljedstvo

Pokretanje videa...

Borba za Maradonino nasljedstvo 00:54

Obdukcija započeta 2. prosinca pokazala je kako je Maradona preminuo od akutnog plućnog edema uslijed pogoršanja od kroničnog zatajenja srca, a također je otkrila i proširenu kardiomiopatiju srca.

Kao što je otkriveno na početku istrage, srce Argentinca težilo je 503 grama, što je otprilike dvostruko više od normalne težine. Rezultati upozoravaju istražitelje na mogući nemar liječnika koji su se brinuli za Maradonu.

- Iznimno je važno ovo što su laboratorijske analize pokazale. Potvrđuje se da su Maradoni davali psihijatrijske lijekove, ali nijedan lijek za srčane probleme nije bio protiv njegove bolesti srca - rekao je za Telam jedan od odgovornih za obdukciju.

Agencija koja se brinula za nogometnu legendu čula je od istražitelja da su neki od detektiranih psihotropnih lijekova uzrokovali aritmiju, što nije prikladno za pacijenta sa srčanim problemom poput onog koji je imao Maradona.

U utorak, prije objavljivanja rezultata obdukcije, jedna od Maradoninih kćeri, Giannina, otvorila je raspravu na društvenim mrežama na temu nagađanja o rezultatima testa.

"Svi vi ku*vini sinovi koji se nadate da će se na obdukciji pokazati prisutnost droge, marihuane i alkohola. Nisam liječnik, ali izgledao je jako napuhano i čudno je pričao, kao robot. To nije bio njegov glas. Bila sam izrazito ljuta", objavila je.

Tri tužitelja odgovorna za istragu očekuju da liječničko vijeće zaključi je li se Maradonina smrt mogla spriječiti ili ne.

U slučaju da vijeće donese pozitivnu odluku, agencija koja se brinula za MaradonU mogla bi se smatrati odgovornom. Podsjetimo, sudac je oslobodio liječnika Leopolda Luquea zbog sumnje na moguće ubojstvo.

Leopoldo Luque (39) je neurokirurg i bio je privatni liječnik Maradone od 2016. Bio je odgovoran za operaciju koja je izvedena zbog malog krvarenja u mozgu argentinske zvijezde početkom studenog. Protiv liječnika je podignuta optužnica te mu je u svrhu istrage oduzet mobitel i računalo.

Luque nije priznao krivnju, a njegovi odvjetnici rekli su kako je bio samo tri puta na imanju gdje se Maradona oporavljao od operacije te da nitko nije očekivao da će mu srce iznenada zakazati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?
STIGLA NOVA TUŽBA

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?

Magalí Gil, djevojka koja tvrdi da je kći Diega Maradone, dvije godine bori se za dokazivanje očinstva, a zbog njene tužbe tijelo legendarnog nogometaša još ne smije na kremiranje

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!
NEVJEROJATNO

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!

Snimka je navodno nastala nekoliko dana prije operacije kod mozga, a Diego je okružen alkoholom i cigaretama. Ispred Maradone se vidi čaša piva i nekakve tablete, dok je pjevao u veselom društvu
Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke
BILI SU SKUPA 24 GODINE

Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke

Bitka oko nasljedstva je tek počela, a prema navodima argentinskih medija Maradona je iz oporuke isključio svoje dvije kćerke koje je dobio u braku s jedinom zakonitom suprugom Claudijom