Obavijesti

Sport

Komentari 9

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?

Magalí Gil, djevojka koja tvrdi da je kći Diega Maradone, dvije godine bori se za dokazivanje očinstva, a zbog njene tužbe tijelo legendarnog nogometaša još ne smije na kremiranje

VIDEO

Od smrti Diega Armanda Maradone prošla su nešto više od tri tjedna, no još se ne stišavaju reakcije oko života i smrti nogometnog genija koji je iza sebe ostavio najmanje desetero djece sa šest partnerica.

Nedugo nakon iznenadne smrti u domu u Buenos Airesu 25. studenoga počele su se javljati žene s kojima je navodno bio u ljubavnim vezama i njegova djeca u potrazi za kolačićem nasljedstva od 75 milijuna dolara.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su ispratili Maradonu

A zbog sudske tužbe Argentinke Magalí Gil (25) koja tvrdi da mu je kći, sud je u Argentini naredio da Maradonino tijelo mora biti očuvano jer će, po svemu sudeći, morati na ekshumaciju.

Naime, morat će mu uzeti uzorak DNK kako bi potvrdili je li stvarno njen otac. Planovi o kremiranju tako su zaustavljeni, piše BBC.

Srpski reper: 'Punica mi je bila s Maradonom, ali ga je ostavila'
Srpski reper: 'Punica mi je bila s Maradonom, ali ga je ostavila'

- Moja je želja uvijek bila ista. Nikad nisam skrenula s puta i sve je tako jednostavno: želim otkriti svoj identitet, znati je li mi Diego Maradona biološki otac. To je univerzalno pravo koje pripada svim ljudima svijeta. Zbog toga zahtijevam da poštujete moj zahtjev. Neću stati dok ne otkrijem to - rekla je Magalí u videu na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Magali Gil (@maguigil)

Ona je posvojena, a majka ju je kontaktirala prije dvije godine i rekla joj da bi Diego mogao biti njen otac. Tad je krenula sudska bitka koja se, eto, protegla i nakon Maradonine smrti.

Diegovi odvjetnici tvrde kako uzorci Maradonina DNK već postoje i da nije potrebno ekshumirati tijelo.

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!
VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!

Jedan od najvećih nogometaša u povijesti ima dvoje djece u braku s Claudijom Villafane, Gianninu (31) i Dalmu (33), a sina Diega Juniora (34) s Cristianom Sinagrom. Priznao je i izvanbračnu kći Janu (24) s Valerijom Sabalain te Diega Fernanda (7) s Verónicom Ojedom.

FILE PHOTO: Soccer legend Maradona and wife Claudia FILE PHOTO: Cuban President Fidel Castro poses with Argentine soccer star Diego Maradona
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!
NEVJEROJATNO

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!

Snimka je navodno nastala nekoliko dana prije operacije kod mozga, a Diego je okružen alkoholom i cigaretama. Ispred Maradone se vidi čaša piva i nekakve tablete, dok je pjevao u veselom društvu

Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke
BILI SU SKUPA 24 GODINE

Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke

Bitka oko nasljedstva je tek počela, a prema navodima argentinskih medija Maradona je iz oporuke isključio svoje dvije kćerke koje je dobio u braku s jedinom zakonitom suprugom Claudijom
Maradona uskoro na novčanici?
1000 PESOSA

Maradona uskoro na novčanici?

Argentinski kongres uskoro će raspravljati o zahtjevu da se fotografija pokojne nogometne zvijezde Diega Maradone stavi na novčanicu od 1000 pesosa. Na novčanici vrijednoj oko 12.27 dolara po tečaju u ponedjeljak, na jednoj bi se strani nalazilo lice Maradone, a na drugoj slika "Božje ruke", jednog od njegovih najpoznatijih golova protiv Engleske na SP 1986. godine, predložila je članica Doma senatora Kongresa Norma Durango. - Ideja nije samo odati počast našem najvažnijem idolu već i razmišljati o ekonomskom pitanju. Smatramo da će turisti kad dođu ovdje poželjeti sa sobom povesti i Maradonu. Bio dobar ili loš, on je najpoznatiji Argentinac na svijetu - rekla je Durango. Neki Argentinci su se nakostriješili pri pomisli da bi se "Božja ruka" nalazila na službenom vladinom dokumentu, jer bi se to moglo smatrati odobravanjem nezakonitosti, s obzirom da je Maradona postigao gol rukom. Na trenutnoj banknoti od 1000 pesosa nalazi se nacionalna ptica, Rufous hornero. (tt)