Sport

Komentari 9

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?

Magalí Gil, djevojka koja tvrdi da je kći Diega Maradone, dvije godine bori se za dokazivanje očinstva, a zbog njene tužbe tijelo legendarnog nogometaša još ne smije na kremiranje

Od smrti Diega Armanda Maradone prošla su nešto više od tri tjedna, no još se ne stišavaju reakcije oko života i smrti nogometnog genija koji je iza sebe ostavio najmanje desetero djece sa šest partnerica.

Nedugo nakon iznenadne smrti u domu u Buenos Airesu 25. studenoga počele su se javljati žene s kojima je navodno bio u ljubavnim vezama i njegova djeca u potrazi za kolačićem nasljedstva od 75 milijuna dolara.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su ispratili Maradonu

A zbog sudske tužbe Argentinke Magalí Gil (25) koja tvrdi da mu je kći, sud je u Argentini naredio da Maradonino tijelo mora biti očuvano jer će, po svemu sudeći, morati na ekshumaciju.

Naime, morat će mu uzeti uzorak DNK kako bi potvrdili je li stvarno njen otac. Planovi o kremiranju tako su zaustavljeni, piše BBC.

- Moja je želja uvijek bila ista. Nikad nisam skrenula s puta i sve je tako jednostavno: želim otkriti svoj identitet, znati je li mi Diego Maradona biološki otac. To je univerzalno pravo koje pripada svim ljudima svijeta. Zbog toga zahtijevam da poštujete moj zahtjev. Neću stati dok ne otkrijem to - rekla je Magalí u videu na Instagramu.

Ona je posvojena, a majka ju je kontaktirala prije dvije godine i rekla joj da bi Diego mogao biti njen otac. Tad je krenula sudska bitka koja se, eto, protegla i nakon Maradonine smrti.

Diegovi odvjetnici tvrde kako uzorci Maradonina DNK već postoje i da nije potrebno ekshumirati tijelo.

Jedan od najvećih nogometaša u povijesti ima dvoje djece u braku s Claudijom Villafane, Gianninu (31) i Dalmu (33), a sina Diega Juniora (34) s Cristianom Sinagrom. Priznao je i izvanbračnu kći Janu (24) s Valerijom Sabalain te Diega Fernanda (7) s Verónicom Ojedom.

Najčitaniji članci