Obavijesti

Sport

Komentari 703

Super Mario! Mandžo je zabio svom idolu za bod u Poznanju

Super Mario! Mandžo je zabio svom idolu za bod u Poznanju
51

Hrvatska je odigrala 1-1 protiv Italije u 2. kolu skupine C. Italija je povela preko Pirla u prvom dijelu. Izjednačili smo golom Mandžukića u drugom dijelu za veliki bod...

VIDEO

Cijeli život sanjam da budem oči u oči s Buffonom. On me inspirirao kao klinca i jedan je od razloga što sam počeo igrati nogomet, rekao je Mario Mandžukić uoči utakmice protiv Italije. 

I kako ga je "utrpao" svom idolu "super Mario". Igrala se 72. minuta utakmice, Mario je primio loptu na šest metara s desne strane i zabio je pravu golčinu svom idolu Gigiju Buffonu. Italija je do tog trenutka vodila nakon majstorskog slobodnjaka Andrea Pirla iz prvog dijela. 

"Gdje ste izvukli tog Mandžukića?", pitali su se Talijani nakon prve utakmice u kojoj je "zapaprio" Ircima. Mislili su da znaju sve o Hrvatskoj, ali prevarili su se. Mandžo je bio junak prve, a onda i druge utakmice. 

Odigrali smo odlično drugo poluvrijeme. U prvom smo bili loši i to treba priznati. Što je izbornik rekao igračima u poluvremenu?

- Rekao nam je da nismo bili dobri. U drugom smo počeli igrati kako treba i zasluženo izjednačili. Malo je falilo da pobijedimo. Najvažnije je da nismo izgubili. Nije bilo lako protiv Balotellija. Sjajan je igrač. Nada u prolaz živi i dalje. Uvjereni smo da ćemo u četvrtfinale - rekao je nakon utakmice Vedran Ćorluka.

Bilić nam je rekao u poluvremenu da nismo bili dobri. Odmah smo se popravili, Vedran Ćorluka

Hrvatska u drugom dijelu, to je Hrvatska kakvu svi želimo. Talijana nije bilo nigdje, igrali su samo momci u "kockastom". Bod ko kuća, rekli bismo nakon drugog kola skupine C u Poznanju. Italija je bila bolja u prvom, Hrvatska u drugom poluvremenu. Po bod svakom čini se kao najpošteniji ishod. 

No ono što nam budi nadu je sjajna predstava Hrvatske u drugom dijelu. Pomeli smo Talijane s terena, imali smo i nekoliko dobrih prilika, ali ostalo je 1-1. Rezultat koji ostavlja obje momčadi u igri za četvrtfinale. Grijeh bi bio ne spomenuti i Stipu Pletikosu koji nas je držao u prvom dijelu i koji nije dopuštao da Talijani odu na dva razlike.

Sve o hrvatskoj reprezentaciji, vijestima iz Poljske i Euru čitajte u našem specijalu.

Mandžo kao Ivano Balić

Opet je sjajnu utakmicu odigrao hrvatski napadač Mario Mandžukić. Čovjek je u 180 minuta pucao samo četiri puta na gol. Zabio je tri gola. Statistika kakve se ne bi posramili ni rukometaši.

Zanimljivosti

  • Šest utakmica protiv Talijana, tri pobjede i tri remija. Hrvatska je jedina reprezentacija svijeta koja je u posljednjih šest utakmica neporažena protiv Italije.
  • Slaven Bilić 2006. godine došao je na klupu Hrvatske. Debitirao je u Palermu u prijateljskoj utakmici protiv Talijana. Dobili smo 2-0. S njima je sve počelo za Bilića.
  • Svih pet Pirlovih golova za Italiju od 2006. godine "pali" su iz prekida. Tri iz slobodnih udaraca, dva iz penala. Majstor iz slobodnjaka...
  • Mandžukić je iz četiri udarca prema golu na Euru dosad zabio tri gola.
  • Italija je sad na petoj uzastopnoj natjecateljskoj utakmici bez pobjede. 

Euro 2012, skupina C:

Hrvatska - Italija 1-1 (Mandžukić 72 / Pirlo 39)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 703
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'