Obavijesti

Sport

Komentari 165

Pelle dotukao 'crvene vragove': Italija srušila belgijske zvijezde

Pelle dotukao 'crvene vragove': Italija srušila belgijske zvijezde
10

Italija se večerašnjom pobjedom isprofilirala u jednog od favorita natjecanja, dok Belgija prema prikazanom u Lyonu ne djeluje dovoljno moćno za tu ulogu

VIDEO

U najvećem derbiju dosadašnjeg tijeka Eura, Italija je pobijedila Belgiju rezultatom 2-0 u sklopu druge utakmice skupine E.

U kišom okupanom Lyonu, favorizirana Belgija nije pronašla načina kako probiti granitnu obranu 'azzurra'. Postavljeni u formaciju 3-5-2 praktički su iritirali protivnika koji je nastojao igrati napadački. Najviše je to na svojoj koži osjetio Romelu Lukaku koji je bio posve odsječen od ostatka momčadi.

Od samog početka Lukaku, De Bruyne i Hazard zabijali bi se u čvrsti bedem kojeg su činili Chiellini, Bonucci, Barzagli i De Rossi. Pripomagali su im i bekovi Candreva i Darmian bespoštednom trkom kroz obje faze igre.

Belgium v Italy - EURO 2016 - Group E

Iako 'crveni vragovi' na papiru imaju kvalitetnije pojedince u veznom redu, to nije došlo do izražaja. Nainggolan i Witsel nisu 'nadigrali' Parola i Giaccherinija koji su uz čestu pomoć iz pozadine Danielea De Rossija pravovremeno blokirali svaki belgijski pokušaj imaginacije.

Bonucci asistira poput Pirla, Giaccherini trpa kao Inzaghi

U 32. minuti 'libero' Conteove 'obrane tri' Leonardo Bonucci, poslao je dugu loptu u stilu Andree Pirla preko cijelog terena koja je pronašla Emmanuelea Giaccherinija u mat poziciji.

On je iskoristio nesmotrenost belgijskih stopera i potom realizirao stopostotnu šansu za vodstvo Italije. U stilu velikog Filippa Inzaghija...

Belgium v Italy - EURO 2016 - Group E

Tri minute kasnije, Belgija je mogla biti potopljena. Graziano Pelle našao se u idealnoj šansi, ali loše je tukao glavom. U tim je trenucima Italija posve kontrolirala zbivanja na terenu. 'Crveni vragovi' djelovali su nedorečeno i nemaštovito, što je prvenstveno zasluga vrhunske taktičke igre Talijana.

Najbolju šansu utakmice Wilmotsovi izabranici imali su u 52. minuti. Akcija Belgijaca u tri poteza izbacila je Romelua Lukakua 'jedan na jedan' protiv Gianluigija Buffona, no napadač Evertona pucao je pored gola. 

U posljednjih deset minuta pokušavali su Origi s jedne, odnosno Immobile s druge strane, međutim, rezultat je ostajao jednak.

Nova potvrda majstora obrambene igre

Sve do 93. minute u kojoj su Talijani povukli kontru u kojoj je Antonio Candreva pronašao Pellea, precizno ga poslužio, što je napadač 'azzurra' vrhunskom volejčinom pretvorio u gol.

Gol koji je nekoliko sekundi prije kraja potvrdio zasluženu pobjedu aktualnih europskih doprvaka. Italija se time isprofilirala u jednog od favorita natjecanja, dok Belgija trenutno ne djeluje dovoljno moćno za tu ulogu.

Belgium v Italy - EURO 2016 - Group E

Talijani večeras nisu primili gol što znači da su upisali svoju 17. utakmicu bez primljenog gola na završnicama Eura. Po tom su pitanju naši prekomorski susjedi rekorderi. Majstori defenzive, još jednom se pokazalo.

Današnju Italiju opravdano nazivaju najslabijom u novijoj povijesti, ali timski duh, borbenost i obrambena kvaliteta Conteovih trupa daju veliku dozu optimizma njihovim pristalacima.

Ovo je 'ružna', pa ako i hoćete, antipatična Italija, no baš bi zbog takvih epiteta mogli daleko. Kad ih se otpiše, postanu najjači.

Igrač utakmice: Emmanuele Giaccherini

Strijelac vodećeg gola za Italiju odnosi nagradu za igrača utakmice. Zbog njega je izbornik Antonio Conte često bio kritiziran jer smatra se kako igrač Bologne nema kapacitet igranja za reprezentaciju.

SKUPINA E

  • Belgija - Italija 0-2 (Giaccherini 32', Pelle 90+3')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković