Sport

Komentari 141

Italija u euforiji dočekala jutro i junake! Škoti se naslađivali i slavili zajedno s Talijanima

Italija u euforiji dočekala jutro i junake! Škoti se naslađivali i slavili zajedno s Talijanima

Od sjevera do juga Italije, posvuda je slavilo zbog europskog naslova i slavit će se sigurno još nekoliko dana. Navijači su napunili središnji trg ispred milanske katedrale, a automobili su trubili u Napulju

Italija je gorjela. Erupcija, euforija, ludnica, a što drugo, zavladala je ulicama, trgovima, gradovima diljem Italije koja je usred Wembleyja preko Engleske drugi puta postala prvak Europe.

POGLEDAJTE VIDEO:

- To je nevjerojatno, nevjerojatno, ne možete se osjećati bolje od ovoga, pobijedili smo u finalu - Stefano Gucci, navijač u gužvi na Piazzi Del Popolo u Rimu gdje su igrači već stigli u ponedjeljak ujutro s pobjedničkim peharom.

Uz sve, dakako, igrače navijači su ishvalili izbornika Roberta Mancinija jer je izvukao zemlju iz dubokog razočaranja nakon što se nisu uspjeli kvalificirati za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a sada su 34 utakmice zaredom bez poraza. Nedostaje im još jedan da izjednače apsolutni rekord.

- Velika zahvalnost Robertu Manciniju i našim igračima koji su dobro predstavljali Italiju - rekao je talijanski predsjednik Sergio Mattarella.

Od sjevera do juga Italije, posvuda je slavilo zbog europskog naslova i slavit će se sigurno još nekoliko dana. Navijači su napunili središnji trg ispred milanske katedrale, a automobili su trubili u Napulju. Slavilo se i u središnjem talijanskome gradu Jesiju, rodnom gradu trenera Mancinija.

- To je vrlo važno za Italiju, a posebno za nas - kazao je jedan navijač u Jesiju koji je nosio ogromnu talijansku zastavu.

- Dali ste nam čarobnu noć - rekao je šef Talijanskog Olimpijskog odbora Giovanni Malago.

A u Glasgowu su zajedno slavili i Talijani i Škoti...

Najčitaniji članci