Obavijesti

Sport

Komentari 228

Mladi Saka nije kriv... Jedini tragičar je Gareth Southgate

Mladi Saka nije kriv... Jedini tragičar je Gareth Southgate

Sva nepisana nogometna pravila i događaji iz povijesti nalažu da penale pucaju igrači koji su spremni. Pa se često dogovaraju među sobom, oni spremni sami priđu izborniku. Southgate je sam birao tko će pucati

VIDEO

Italija je nakon drame penala osvojila naslov europskog prvaka. Drugi u svojoj povijesti. Engleska nije uspjela "vratiti pehar kući" iako je igrala kod kuće. Pred punim Wembleyjem na koji je stiglo preko 65 tisuća ljudi na koncu su prvaci postali Talijani.

POGLEDAJTE VIDEO: Sukob engleskih navijača

Pokretanje videa...

Engleski navijači probili osiguranje 00:52

Mislili su Englezi da je konačno stiglo njihovo vrijeme. Da su se sve kockice posložile pa da će konačno osvojiti taj toliko željeni prvi naslov europskog prvaka. Istina jest, nevjerojatno je da Englezi nikada nisu bili prvaci. I sada su bili bliže nego ikad prije, u svojem prvom finalu Eura...

No, sve što su igrači Engleske dali na terenu i tijekom cijelog prvenstva stane u jedan posrtaj i odluku koja je Garetha Southgatea od junaka pretvorila u tragičara.

SP 2018, Hrvatska - Engleska

Zaista je nevjerojatno da je u finalu Europskog prvenstva, pred toliko gledatelja i pod takvim pritiskom engleski izbornik odlučio da će posljednji penal pucati Bukayo Saka (19). Jer, tu nema sumnje, radi se o sjajnom mladom veznjaku Arsenala pred kojim je blistava budućnost. Pa on nikako ne može biti kriv. Puknuo je pod pritiskom i Gianluigi Donnarumma mu je obranio penal.

Kako ga je izveo, vjerojatno bi mu obranio i bitno nekvalitetniji golman. No mladom Saki na licu se jasno vidjelo, dok je koračao prema šesnaestercu pa i kad je postavio loptu i uzeo zalet, da mu nije svejedno. Nije bilo sigurnosti, a ekspresije lica odale su strah i nervozu.

Euro 2020 - Final - Italy v England

Sva nepisana nogometna pravila i događaji iz povijesti nalažu da penale pucaju igrači koji su spremni. Pa se često dogovaraju među sobom, oni spremni sami priđu izborniku/treneru i izraze želju. Southgate je sam krojio listu izvođača i svjesno kao posljednjeg igrača, u petoj seriji, postavio neiskusnog Saku.

To se jednostavno ne radi. Ne u finalu Eura. Southgate na raspolaganju ima bitno iskusnijih igrača i bilo tko od Hendersona (ušao u 74. minuti!) i Walkera, koje je izvadio netom prije završetka produžetaka, pa do Sterlinga ili Lukea Shawa bi bolje pucali makar i premoreni.

Euro 2020 - Final - Italy v England

Sjetit ćemo se, istu stvar učinio je Jose Mourinho s Romeluom Lukakuom u Superkupu protiv Bayerna. Gurnuo ga je u vatru kao zadnjeg izvođača, Lukaku je promašio, a Mourinho ga je kasnije potjerao iz Chelseaja.

Lukaku se nije pokolebao i izrastao je u jednog od najboljih napadača svijeta. Što prolazi glavom mladog Sake, koliko se teško nosi s bremenom koje mu je Southgate natovario, to samo on zna. Ali njegovo vrijeme tek dolazi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 228
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao